En influencer erbjuder sig att betala för främmande människors matvaror men det slutar med att hon gråter (+VIDEO)

av sofia

02 Oktober 2023

En influencer erbjuder sig att betala för främmande människors matvaror men det slutar med att hon gråter (+VIDEO)
Advertisement

Många människor lyckas, som vi vet, knappt ta sig till slutet av månaden. Ofta kan lönen inte täcka utgifterna och familjens och/eller individens behov. Insamlingar anordnas ofta för de mest behövande och det finns organisationer som har det specifika syftet att stödja dessa människor. Men inte ens detta stöd är ibland tillräckligt.

En ung kvinna bestämde sig därför för att bidra till saken genom att gå till en mataffär och betala för en främmande människas matinköp, men det gick inte riktigt som hon hade tänkt sig...

via Mirror

En altruistisk gest

En altruistisk gest

millyg_fit/Screenshot

Amelia Goldsmith, en 25-årig influencer, hade goda avsikter. Hon hade satt upp som mål att gå till en mataffär för att utföra en altruistisk handling gentemot en främling. Så, med sin telefon redo att spela in hela scenen, gick hon in genom dörrarna till Sainsbury's i Balham, London.

Under videon kan vi höra Amelia förklara att hon kände sig upprymd men också väldigt spänd då gesten hon tänkte göra gjorde henne väldigt nervös. Men för henne var det rätt sak att göra och hon tvivlade inte på att den lyckliga personen - vem det än skulle vara - skulle ha uppskattat hennes ingripande.

Men hon hade väldigt fel.

Advertisement

En oväntad vändning

När hon väl hade tagit mod till sig steg hon fram vid kön i kassan. När det löpande bandet var tomt och kassörskan hade slagit in summan ingrep hon. "Hej, jag skulle vilja betala för den mat du just handlat, jag försöker göra en god gärning varje dag..." försökte Amelia förklara.

Mannen som fick det förslaget avbröt henne dock och sa till henne att han inte behövde en sådan gest. Så tjejen, som blev förvånad men ändå var fast besluten att driva igenom sitt projekt, försökte med nästa kund som var en kvinna. Men även denna gång togs hennes hjälp inte emot: "Tack, men jag tror att det finns många andra människor som behöver det mer än jag där ute", fick hon höra.

Till slut kan vi se kvinnan ge upp och gå för att köpa några produkter, sedan gå mot disken för donationer och lämna maten hon köpte där. Besvikelsen var stor och till slut började den unga kvinnan gråta och förklarade att det hela hade varit väldigt påfrestande.

Videon hamnade snart på Amelias sociala medier och många användare kommenterade det som hände. Vissa människor ifrågasatte äktheten i hennes avsikter (eftersom hon filmade sig själv), andra påpekade att hon borde ha valt en mataffär med lägre priser och inte en med märkesvaror. Vad tycker du om den här historien?

Source:

The Independent

Advertisement