En miljonär bygger 99 hus för att erbjuda ett tak över huvudet till de många hemlösa som finns i hans stad

av sofia

15 November 2023

En miljonär bygger 99 hus för att erbjuda ett tak över huvudet till de många hemlösa som finns i hans stad
Advertisement

I livet finns det människor som är lyckligt lottade redan från födseln och andra som inte har någon tur alls. Män och kvinnor som livet tycks ha vänt ryggen åt, men som trots allt fortsätter kämpa och vem vet, kanske kommer de en dag att kunna träffa någon som kan ge dem en hjälpande hand för att förändra deras öde.

Detta hände faktiskt några hemlösa som av en ren slump träffade en man som valde att göra något mycket viktigt för att hjälpa dem. Låt oss ta en titt på vad det handlar om.

Advertisement

Ett fenomen som man måste försöka bekämpa på något sätt...

Ett fenomen som man måste försöka bekämpa på något sätt...

CBC News: The National/Youtube screenshot

Antalet hemlösa är mycket stort i hela världen och detta problem har ofta stått i centrum för uppmärksamheten. Kanske av just denna anledning, för att göra något för att hejda det och för att hjälpa många människor, bestämde sig en man vid namn Marcel LeBrun för att göra en mycket viktig gest. Han är miljonär tack vare sitt hårda arbete samt försäljningen av sitt företag som gjorde det möjligt för honom att tjäna en enorm förmögenhet och därför beslutade Marcel att han skulle investera en del av de pengarna för att hjälpa de mest behövande.

Så föddes projektet kallat "12 grannar", ett litet samhälle där 99 hus skulle byggas för att hjälpa exakt lika många människor som såg sig tvingade att leva på gatan.

Advertisement

En mycket altruistisk gest

En mycket altruistisk gest

CBC News: The National/Youtube screenshot

Miljonärens projekt var mycket uppskattat, men också omdiskuterat. För många var det faktiskt inte rätt sätt att hjälpa människor. Att skapa en speciellt strukturerad by för dem innebar att de tog ännu längre avstånd från vardagen, från andra människor och från den verkliga världen. För honom var det dock inte så. Under tiden, med hjälp av installationen av husen - om än små - kunde var och en av dem komma bort från gatan och börja hitta en viss stabilitet. Alla skulle ha ett sovrum, ett badrum och ett kök. Ett litet men bekvämt boende för att ge dem alla en andra chans i livet.

Och sedan skulle två kommersiella företag, inklusive ett café, också placeras i samhället av "12 grannar" för att de åtminstone delvis ska kunna leva i en normal tillvaro.

Miljonärens tanke bakom projektet

När Marcel fick frågan varför han gjort detta val sa mannen att han kände sig som en samhällsbyggare. "Vad vi gör är just att bygga ett litet samhälle, men inte bara det - förklarade han - vi gör det i en stad för att se till att det på något sätt blir en bättre plats - fortsatte han - jag vill inte förändra eller rädda någon , men vi kan hjälpa dem att starta en resa för att förbättra deras existens tack vare gemensamma åtgärder och ömsesidigt stöd".

Starka och djupa ord som är grunden för ett projekt som är lika vackert som det är användbart. Det är verkligen inte en definitiv lösning på problemet, och det är kanske egentligen bara en droppe vatten i ett hav av lidande, men vem vet om den här gesten dessutom kanske är ett sätt att öka medvetenheten om problemet ännu mer. Om människor kanske istället för att titta åt andra hållet, ger en hjälpande hand även med handlingar som är mycket mindre än denna och utifrån sina möjligheter, kommer de mest behövande säkerligen att få en möjlighet att starta om på nytt.

Advertisement