Den här lärare förflyttar sina elever över floden för att nå sin skola och är ett föredöme för människor världen över (+VIDEO)

av sofia

16 Juni 2023

Den här lärare förflyttar sina elever över floden för att nå sin skola och är ett föredöme för människor världen över (+VIDEO)
Advertisement

Att undervisa innebär att förmedla kunskap, det innebär att vara tillgänglig för barnen, att hjälpa dem att växa, det innebär att nå ut till dem i tider av nöd, det innebär att bli en guide för att se till att de i framtiden blir medvetna och altruistiska vuxna. Hur lyckas man med alla dessa saker? Det finns inga exakta regler att följa, men varje lärare vet mycket väl att, när man väl har tagit denna väg, kan man inte bara begränsa sig till att förmedla kunskap till sina elever. Det finns många andra saker som lärs ut i skolan och som är grundläggande för barnens personliga tillväxt.

Läraren som är huvudperson i denna berättelse insåg detta mycket väl. En man med en passion för sitt arbete så stark att han till och med fysiskt anstränger sig för att hjälpa sina elever. Låt oss berätta mer om honom.

via Latina Noticias

Advertisement
Latina Noticias/Youtube screenshot

Latina Noticias/Youtube screenshot

Historien utspelade sig i Arequipa, Peru, där Ángel Carrasco, en lokal skollärare blev känd för det han gör för sina elever. Skolan där han arbetar kan bara nås genom att korsa floden San Juan och vattenförhållandena är inte alltid gynnsamma. Men mannen vet hur viktigt det är för ungdomarna i området att delta vid lektionerna, utveckla sina kunskaper och lära sig om allt det som de måste omsätta i praktiken när de växer upp, för att förbättra sina levnadsförhållanden. Det är därför läraren varje morgon väntar på sina elever vid flodens strand och bär dem i sina armar till andra sidan, en i taget.

Professor Carrasco förklarar: "Det finns dagar då vattnet är knädjupt, andra då det nuddar midjan och det är inte lätt att korsa det. Det finns vissa morgnar - fortsatte han - då det är nödvändigt att knyta ett rep mellan oss för att inte ta några onödiga risker och andra där man helt enkelt inte kan gå från en sida till en annan”.

Advertisement

Ändå backade han aldrig, och när han kan, utan alltför stora risker, tar han bokstavligen sina elever på axlarna och gör allt för att följa dem hela vägen. Detta sker både på morgonen och när lektionerna är över. "Jag är förälder och jag vet vad det innebär att anstränga sig för att få barnen att studera - förklarar han - vi lever i svåra tider och jag vill att dessa unga människor ska få möjlighet att lära sig många saker. Deras föräldrar gör många uppoffringar för att detta ska kunna ske och för mig är det inte ett problem att bära dem på mina axlar”.

En altruistisk och godhjärtat gest gentemot eleverna och deras familjer som verkligen gör honom till ett föredöme för andra människor. Håller du inte med?

Advertisement