En okänd människa betalar av en skuld på 1000 euro till skolmatsalen så att inget barn ska behöva bli utan mat

av sofia

26 November 2022

En okänd människa betalar av en skuld på 1000 euro till skolmatsalen så att inget barn ska behöva bli utan mat
Advertisement

Med åren tycks var och en av oss fokusera mer och mer på oss själva och på våra problem och bli oförmögna att se det som sker runt omkring oss. På grund av detta missar vi tyvärr många möjligheter att göra gott och göra gester av ren altruism. Men lyckligtvis finns det människor som trots allt också är uppmärksamma på andra och bestämmer sig för att göra något för att förbättra livet för en enskild person eller för hela samhället.

Ett exempel på detta är den unga kvinna vi nu vill berätta om, som bestämde sig för att göra något viktigt för några barn i skolåldern. Låt oss tillsammans kika på vad det rör sig om.

via @sarahshooots/Tik Tok

Advertisement
@sarahshooots/Tik Tok

@sarahshooots/Tik Tok

Sarah Shoots är en amerikansk kvinna som blev känd på webben för att ha delat med sig av sin osjälviska handling. Hon, singel och utan barn, var inte involverad i någon skola på något sätt, men hon hade läst att vissa institutioner gick igenom en svår period på grund av brist på pengar till skolmatsalen.

Detta problem, som berör många skolor, påverkade möjligheten att distribuera mat, framförallt till dem som inte kunde betala för det regelbundet och detta skapade stora skillnader. Hur kan man då lösa detta? Sarah har hittat ett sätt.

Advertisement
@sarahshooots/Tik Tok

@sarahshooots/Tik Tok

Kvinnan bestämde sig helt enkelt för att fråga om skuldbeloppet på vissa skolor och utgick från den som låg framför hennes hus. I en video som lagts upp på hennes Tik Tok ses hon kontakta skolan och fråga om skulden. Efter några ögonblick och verifiering av samtalspartnern säger de till henne att siffran överstiger 1 000 euro. En ansenlig summa som, om den betalats ut, skulle ha gett alla barn möjlighet att få en måltid.

I ett senare klipp filmade Sarah sig själv när hon gick till skolan och lämnade en check med det exakta beloppet. En altruistisk gest som uppskattades mycket av användarna och som var ett sätt att uppmuntra många andra människor att göra detsamma. Trots att hon inte har några barn och inte tvingas möta den här typen av problem, bestämde sig den unga kvinnan för att göra något för att säkerställa att det inte fanns några elever som var särbehandlade eller "åsidosatta" i brist på pengar.

@sarahshooots/Tik Tok

@sarahshooots/Tik Tok

"Nu är det gjort - utbrister hon leende i videon, efter att ha lämnat checken - Låt oss se vems tur det är nu". Faktum är att hennes initiativ inte stannade vid en enda institution och Sarah fick också en donation på 1 700 euro från en främling som, inspirerad av hennes agerande, bestämde sig för att göra detsamma. Trots allt borde inget barn någonsin behöva hamna i en sådan situation och även en sporadisk gest kan göra skillnad.

Det finns väldigt speciella människor här i världen, detta råder det ingen tvekan om, du behöver bara ha lite tur och träffa dem vid rätt tidpunkt. Sarah är definitivt en av dessa människor.

 

Advertisement