Efter hans död kommer det fram att den här äldre mannen betalade medicin åt dem som inte hade råd

av sofia

19 Mars 2023

Efter hans död kommer det fram att den här äldre mannen betalade medicin åt dem som inte hade råd
Advertisement

Det är alltid väldigt tråkigt att behöva ta farväl av någon och den som blir kvar kan bara behålla de goda minnena av den avlidna personen i sitt hjärta, det enda sättet att verkligen hålla dem "vid liv". Tack vare hans vänlighet gentemot samhället kommer minnet av Mr. Hody Childress, en äldre bonde från Alabama, USA, aldrig att glömmas.

Mannen gick tyvärr bort på grund av sjukdom och på begravningsdagen upptäckte hans nära och kära en hemlighet som han hade hållit gömd i flera år och insåg ännu mer hur speciell den här mannen var.

via The Guardian

Advertisement

My Daddy!

Pubblicato da Tania Nix su Venerdì 11 novembre 2022

Under begravningsgudstjänsten avslöjade Tania - Mr Hodys dotter - att hennes pappa betalade en månadsavgift på stadens apotek för alla de som behövde hjälp med att betala för sina mediciner. Brooke Walker, ägaren till apoteket, berättade sedan historien i detalj: "Han sa till mig att han ville vara anonym och att han inte ville veta hur hans pengar användes. Vi sa alltid till den som fick dem: "Detta är från någon som kände sig vägledd av Gud att hjälpa sin nästa."

Med hans donationer kunde apoteket hjälpa ungefär två personer i månaden. Mr. Hody började med tiden få vissa hälsoproblem, så han anförtrodde sin hemlighet till sin dotter Tania och anförtrodde henne uppgiften att donera. "När han berättade för mig vad han hade gjort i flera år blev jag imponerad, jag hade ingen aning om att han hjälpte människor i nöd. Han berättade att han den första i varje månad tog med sig en sedel på 100 dollar till Geraldines apotekare och inte ville veta vem han hade hjälpt med den där sedeln, han ville bara välsigna folk”, förklarar Tania.

Advertisement

I am still learning. Dad and Jo teaching me how to make salmon patties. I enjoying spending time with these two cuties💕

Pubblicato da Tania Nix su Sabato 22 ottobre 2022

"En ung ensamstående mamma kom till affären en gång. Både hon och hennes dotter behövde en medicin som hennes försäkring inte täckte. Det fanns inget alternativ. När jag gav henne medicinen med kvittot bifogat började hon gråta och det är inte ens den bästa delen", sa Brooke. "Flera månader senare kom hon tillbaka för att betala av sin räkning. Hon ville att pengarna skulle läggas till välgörenhetskontot. Hon hade inte behövt göra det, och jag ville inte att hon skulle göra det, men hon ville också hjälpa andra i svåra situationer. Jag tror att Hody tände den här gnistan i hennes hjärta och att hon kommer att ha den för resten av livet", tillade hon.

Brooke berättar att många av de människor han hade hjälpt ofta kom tillbaka för att betala för någon annan: "Han skapade en dominoeffekt, utan att ens inse det," förklarar Brooke. Efter att dottern berättat om sin pappas vänlighet kände sig familj, vänner och andra inspirerade till att fortsätta bidra till apoteksfonden. Ett vackert sätt att hedra Mr Hodys minne på.

Advertisement