"Jag vill att min son börjar på dagis så att jag kan ta en paus och få lite mer egentid"

av sofia

14 Mars 2023

"Jag vill att min son börjar på dagis så att jag kan ta en paus och få lite mer egentid"
Advertisement

Att bli mamma är en underbar händelse och det finns kvinnor som drömmer redan från unga år om att kunna ta hand om ett eller flera barn och bilda familj. Vi vet dock att när ett barn föds förändras rutinen och mycket uppmärksamhet behöver ägnas åt barnet, vilket gör att man riskerar att ha mindre tid för sig själv.

Det är i detta läge som många kvinnor känner ett behov av att skapa stunder för sig själva, för att ta hand om sina egna intressen eller till och med bara vila lite. Huvudpersonen i denna berättelse befann sig i just denna situation och fattade ett beslut som många ansåg vara överdrivet.

via Kidspot

Advertisement

Det här är Chloe Haycock, en 25-årig engelsk mamma som fick hela nätet att diskutera för att ha bestämt sig för att skicka sin son till förskola. Fler och fler föräldrar gör detta val, inte bara för en organisatorisk fråga med avseende på båda föräldrarnas arbete, utan också för att barnen på detta sätt har möjlighet att lära sig, umgås och skapa sina första livserfarenheter, men det finns de som fortfarande inte anser att det är lämpligt att skicka små barn till skolan.

Kvinnan bestämde sig dock för att det var dags för hennes Chester - 18 månader gammal- att "ta det stora steget". I en video som lades upp på sociala medier erkände hon att hon behövde lite tid för att ta hand om sig själv. Hon var inte bara tvungen att ta hand om två styvbarn och sin bebis, utan hon var också gravid. Hur tar man en paus från alla dessa åtaganden med barnen? Det enda sättet var att vända sig till en förskola och hon gjorde det.

Advertisement

"Idag hade Chester sin första dag på dagis - sa kvinnan - det gick alldeles utmärkt. Jag satt bredvid honom en stund och sedan gick jag därifrån utan att bli sedd. Jag är så stolt över min bebis".

Ord som avslöjar mycket glädje för det uppnådda målet och för den nya erfarenheten, men som har väckt mycket ogillande. Många användare har lämnat kritiska kommentarer fulla av besvikelse över detta beslut. "Det verkar inte normalt för mig, speciellt om du stannar hemma och inte har ett jobb. Stackars barn" - kommenterade en person, som fick sällskap av många andra.

Tvärtom, finns det många andra som inte har tyckt att det var något fel med hennes val och tycker att förskolan är något mycket positivt. Mamman själv valde att skriva ett svar till alla de som kritiserade henne.

"De här människornas åsikter berör mig absolut inte, jag tycker att kommentarerna är roliga och de får mig att skratta - sa Chloe - Vi mammor behöver också en paus och sedan vill jag vila en stund innan mitt fjärde barn kommer och även när jag kommer att börja jobba – fortsatte hon – förutom det faktum att skolan även är väldigt användbar för att ha roligt och umgås”. Ett uttalande som många höll med om.

Tycker du att hon gjorde fel och att det är bättre att vänta till en mer vuxen ålder innan du skickar barnen till skolan, eller tycker du att ett sådant beslut är normalt och rätt?

Advertisement