En mamma gör i ordning smörgåsar som hennes son ska ta med till skolan 5 veckor i förväg och blir överöst med kritik

av sofia

05 Maj 2023

En mamma gör i ordning smörgåsar som hennes son ska ta med till skolan 5 veckor i förväg och blir överöst med kritik
Advertisement

När man har en familj, jobbar och tvingas göra flera saker på en och samma dag, är det absolut nödvändigt att hitta det bästa sättet att organisera livet för att lyckas med allt. Ibland är det dock inte lätt och det kan hända att du gör något med mindre uppmärksamhet än nödvändigt eller ännu värre att inte lyckas slutföra det. För att förhindra att detta händer bestämmer sig många för att utföra vissa uppgifter i förhand för att få mer tid över för annat.

Detta är precis vad mamman tänkte göra som står i centrum av denna berättelse, synd bara att hennes val kritiserades mycket av andra föräldrar som inte förstod poängen. Men låt oss förklara närmare vad som hände och orsaken till denna reaktion.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En australiensisk kvinna vid namn Elise publicerade sitt "trick" i en Facebook-grupp för att bättre hinna med att göra måltider för sin son. En bild på 27 mackor laddades upp till sociala medier av kvinnan, åtföljd av bildtexten: "Min sons skollunch för 5 veckor är klar". Ett inlägg som utlöste en het debatt.

Varje förälder organiserar sin tid och hanteringen av sina barn enligt ett personligt schema och baserat på de tusen åtaganden som denna mamma har valt att optimera genom att förbereda sitt barns luncher och frysa in dem, trots andra människors åsikter. Många har visat sig inte vara överens och menat att barn behöver fräscha måltider och inte blöta smörgåsar, som i det här fallet, att tina och äta.

Kvinnan underströk dock: "Låt mig vara tydlig, jag matar inte min son med blöta mackor, jag tar alltid ut dem ur frysen kvällen innan och de tinar bra, så de är färska".

Advertisement
Buttystock - Not the actual photo

Buttystock - Not the actual photo

Trots förtydligandet var det många som anklagade henne för att vara en "dålig mamma" på grund av dessa luncher, men hon lät sig inte påverkas av detta och gav svar på tal. "Det är bara att välja påläget noggrant som du ska fylla brödet med - skrev hon som svar på kommentarerna - jag lägger inte på vad som helst, jag tänker igenom det för att hålla brödet fräscht och inte sänka kvaliteten på det som min son äter".

Även om många var oense, har det å andra sidan funnits de som har tagit hennes försvar och hävdat att de gör samma sak för att spara tid och att detta inte påverkar kvaliteten på den mat de ger till barnen. "Även mina föräldrar gjorde det - skriver en användare - och jag måste erkänna att jag aldrig märkt skillnaden mellan dem och nygjorda och ingenting har någonsin hänt mig".

Kort sagt, att förbereda och frysa ner smörgåsar för barn är uppenbarligen något som folk har delade synpunkter om, men vad tycker du?

Advertisement