En simlärare förklarar varför barn som badar i bassäng aldrig borde viras in i en handduk (+VIDEO)

av sofia

01 Juni 2023

En simlärare förklarar varför barn som badar i bassäng aldrig borde viras in i en handduk (+VIDEO)
Advertisement

Det finns dagliga gester som var och en av oss gör mekaniskt och nästan utan att tänka på det. Handlingar som vi upprepar varje dag och som vi inte ens ägnar någon uppmärksamhet åt för att de är så djupt rotade i våra liv. Ändå finns det små detaljer som vi bör vara uppmärksamma på för att kunna utföra en del åtgärder i total säkerhet.

Vad är till exempel det första du gör när ditt barn eller barnbarn kommer ut ur bassängen efter en simlektion eller efter att ha lekt i vattnet eller till och med när ni åker till havet? Den större delen skulle förmodligen svara: täcker mitt barn med en handduk så att det inte blir kallt. Okej, men var försiktig med hur du placerar handduken på deras kropp! Huvudpersonen i denna berättelse förklarar varför.

via Daily Mail

Advertisement
scarnati.swim/Instagram

scarnati.swim/Instagram

Det här är Nikki Scarnati, en amerikansk simlärare som bestämde sig för att filma sig själv i ett kort klipp för att förklara något mycket viktigt. Meddelandet riktar sig till alla vuxna som följer med sina barn till simhallen. Denna kvinna och mamma, som tillbringade många timmar där på grund av sitt arbete, märkte att många föräldrar har för vana att göra en till synes ofarlig gest, men som kan bli väldigt farlig.

"Jag har sett detta hända många gånger - förklarade Nikki - som förälder gjorde jag det själv, men det är fel. Nu visar jag dig hur du bör göra när du virar en handduk kring ditt barn. Vi tenderar ofta att göra det genom att täcka armar och axlar. Inget kunde vara mer fel."

Vad är det som gör detta farligt? Om barnet av en ren slump, distraktion eller någon annan anledning skulle ramla i bassängen, skulle armarna blockeras helt av en tung och våt handduk och barnet skulle inte ha någon möjlighet att hålla sig vid ytan. Detta är anledningen till att Nikki i klippet förklarar det korrekta sättet för att undvika denna risk.

Advertisement
scarnati.swim/Instagram

scarnati.swim/Instagram

"När axlarna på barnen har torkat, lägg handduken lindad runt kroppen, men under armarna, för att lämna dem fria. Dessutom - fortsatte hon - använd inte för långa handdukar eftersom de kan snubbla på grund av dem."

Videon fick många visningar och lika många kommentarer. Många föräldrar tackade simläraren för tipset angående barnen och för att hon valt att dela med sig av något så enkelt men samtidigt så viktigt. "Jag hade aldrig tänkt på det - kommenterade en person - det är en gest som jag alltid gör och jag kunde aldrig föreställa mig att det kunde vara farligt". "Det hände mig när jag var 2 år gammal - berättar en användare - jag ramlade i vattnet med en handduk på mig och andra människor ingrep för att rädda mig, jag kunde inte röra mig".

Kort sagt, var uppmärksam på denna lilla detalj. Om du tar med ett barn till poolen, vidta dessa små åtgärder för att undvika problem eller mindre olyckor. I slutändan räcker det med väldigt lite.

Hade du någonsin funderat över det här?

Advertisement