Bildtest: Hur många och vilka siffror lyckas du se på den här bilden?

av sofia

03 Juni 2023

Bildtest: Hur många och vilka siffror lyckas du se på den här bilden?
Advertisement

Optiska illusioner är både intressanta och roliga upplevelser. De lurar ögat och sinnet och gör att vi ser saker ur ett annat perspektiv. Vår uppfattning förändras så att vi ser något som inte finns eller som förvrängs på ett sätt som får det att se annorlunda ut. Vissa kan vara särskilt komplexa och överraskande. Deras syfte är främst att underhålla genom att stimulera tittaren och idag erbjuder vi dig en liten utmaning i form av en optisk illusion.

Vi kan lova er att inte alla ser samma siffror och speciellt inte lika många. Så koncentrera dig och låt oss få veta hur det gick för dig!

via Twitter

Advertisement

Bilden i fråga är väldigt populär och många har tagit sig an denna lilla utmaning som är mer komplex än den kan verka.

Faktum är att växlingen av virvlande svarta och vita ränder förändrar vår uppfattning genom att dölja vad som annars skulle verka uppenbart, men till att börja med vill vi omedelbart avslöja för dig att inuti bilden finns en mycket exakt numerisk sekvens, som självklart är dold, nästan kamouflerad av färgkontrasterna.

Ta några sekunder på dig och försök dechiffrera siffrorna, är du säker på att du har hittat alla?

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Det finns hela 7 siffror i "spiralen" och de flesta användare lyckas vanligtvis inte hitta dem alla!

Från vänster till höger har vi siffrorna 3452839. Lyckades du se alla? Om du missat någon, särskilt 3:an och 9:an, oroa dig inte: det är inte ett test för att fastställa faktiska synfel och det är inte ens en fråga om att ha varit tillräckligt koncentrerad eller inte.

Det är snarare nödvändigt att kunna urskilja ljus och framför allt kontrast. Så bli inte orolig, men kom ihåg att tala om vilka siffror du har lyckats identifiera i kommentarernak. Det här testet är bara på kul så testa det och dela det med dina vänner.

Advertisement