Det här flygbolaget kräver att passagerarna väger sig innan de kliver ombord på planet

av sofia

08 Juni 2023

Det här flygbolaget kräver att passagerarna väger sig innan de kliver ombord på planet
Advertisement

Att resa är nästan en befriande handling: du besöker nya platser, träffar intressanta människor och kulturer, kommer bort från vardagen och framför allt kopplar av en stund. Alla mycket positiva aspekter som leder till att miljontals människor tar några veckors semester varje år. Om destinationen är nära eller långt bort spelar ingen roll, det viktiga är att må bra, att förflytta sig bekvämt är enkelt idag och nu är det inte längre ett problem att förflytta sig långa avstånd. Många flygbolag runt om i världen flyttar många passagerare varje dag och lämnar  dem vid de utvalda destinstionerna.

Det enda du bör vara uppmärksam på innan du kliver ombord är dock reglerna man måste respektera, speciellt om du reser med flyg. Det är nödvändigt att noggrant välja vad du tar med dig ombord, begränsa flytande produkter och inte överstiga vikten på ditt bagage. Kontrollerna är väldigt strikta i den meningen och går inte att kringgå, men om de förutom bagaget även ber dig väga dig, hur skulle du ta det?

via CNN

Cammynz/Wikimedia - Not the actual photo

Cammynz/Wikimedia - Not the actual photo

Detta är den situation som passagerare som flyger med flygbolaget Air New Zealand befinner sig i, som har meddelat att det under ungefär en månad kommer att genomföra en undersökning om medelvikten av resenärerna vid varje flygning.Förutom att väga resväskorna ber företaget alltså sina resenärer att själva kliva upp på vågen.

En mycket pinsam förfrågan som inte alla kanske är villiga att ställa upp på och därför har företaget gått ut med förklaringar och meddelanden för att lugna sina passagerare.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Alastair James, flygbolagets fraktkontrollspecialist, sa att undersökningen var utformad för att samla in data om last och viktfördelning i flygplan. "Vi väger allt som ska på planet - förklarar han - från lasten till måltiderna ombord, till bagaget i lastrummet. Vi behöver känna till dessa data för att göra interna bedömningar och även ha koll på säkerheten under flygningar".

Nödvändiga åtgärder som är tänkta att förbättra företagets prestationer. "Vi vet att det kan vara irriterande att kliva upp på vågen - fortsatte James - och därför vill vi försäkra våra kunder om att det inte finns några synliga displayer någonstans. Ingen kan se deras vikt, inte ens personalen".

Kentaro IEMOTO/Flickr - Not the actual photo

Kentaro IEMOTO/Flickr - Not the actual photo

Trots allt, oavsett om man är smal eller inte, gillar inte alla att dela sådan personlig information, så företaget har avslöjat hur de kommer att väga resenärerna. Detta har redan testats av företaget tidigare och är tänkt kunna förbättra prestandan både tekniskt och säkerhetsmässigt. Och vem vet, kanske kommer andra företag en dag att besluta sig för att tillämpa samma procedur i praktiken.

Om en sådan begäran gjordes till dig, skulle du vara villig att delta i en helt anonym insamling av data eller skulle du bli irriterad över det?

Advertisement