Han jobbar som sophämtare för att betala för sina studier och några år senare får han sin revansch

av sofia

04 Juni 2023

Han jobbar som sophämtare för att betala för sina studier och några år senare får han sin revansch
Advertisement

Alla borde fullfölja sina drömmar, men ibland blir vi avskräckta av livets hinder. Naturligtvis kan vi inte strunta i dem och bör försöka möta dem med ödmjukhet och självförtroende. Detta betyder inte att vi inte ska vara rädda, men viljan att övervinna problemen och att utmana det okända bör vara starkare och bli en drivkraft.

En sådan inställning kräver ett öppet hjärta och ett sinne som är redo att anpassa sig. Man ska heller inte vara rädd för att be om hjälp och att dela sina erfarenheter och med rätt mängd beslutsamhet kan man tillslut nå det eftertraktade målet. Historien vi ska berätta idag är ett bra exempel på detta.

via Harvard

Advertisement

An Open Letter to My Older Brother, It goes without saying that I never thought I would be accepted to Harvard Law...

Pubblicato da Rehan Staton su Giovedì 25 giugno 2020

Rehan Staton, ursprungligen från Washington, USA, tog sin juristexamen från Harvard University. Hans anmärkningsvärda historia har tagit honom från ett arbete som sophämtare till att bli någon som argumenterar sin sak i domstol. Även om han har många fina minnen, har hans väg till framgång varit kämpig redan sedan grundskolan.

"Jag gick i andra klass när min mamma lämnade hemmet och min familj och jag gick in i en period av stora ekonomiska svårigheter", avslöjade 27-åringen. Samtidigt som han erkände att hans pappa arbetade hårt för att försörja honom och hans bror, de hade heller aldrig någon säker bostad på grund av de knappa ekonomiska resurserna. "Vårt hus hade hål i taket, mögel som växte i källaren och massor av delar utan golv. Det var en extremt svår situation", berättar Staton.

Den svåra situationen hemma påverkade även hans skolgång och, som den unge mannen själv förklarar, var lärarna inte till mycket hjälp för honom. Brist på förståelse, uppmuntran och respekt hjälpte honom verkligen inte i ett så komplicerat ögonblick i hans liv. Bristen på självförtroende blev så stark att det blev väldigt kämpigt att tro på sig själv särskilt på det akademiska området, så pass mycket att han även på gymnasiet tog examen med dåliga betyg.

Advertisement
Pubblicato da Rehan Staton su Sabato 27 maggio 2023

Staton började sedan arbeta i familjeföretaget för att bli mer självständigh och hjälpa sin pappa och sina bröder. Han påbörjade sin resa på sophanteringsföretaget. En ny början för honom inte bara på en professionell nivå, utan också för hans utbildning. Faktum är att den unge mannen, som också blev uppmuntrad av sina kollegor, gjorde allt för att komma tillbaka till studierna och lyckades till slut bli antagen till universitetet. 2019 drabbades Staton av en mystisk sjukdom som höll honom sängliggande under en tid, men trots allt har han aldrig gett upp.

Mindre än ett år efter att han blivit sjuk klarade han inträdesprovet till Harvard Law School. Hans reaktion när han blev antagen vid Harvard fångades i en video som snabbt spreds på webben och till och med uppmärksammades av den kända skådespelaren och regissören Tyler Perry, som bestämde sig för att finansiera hans juriststudier.

Den unge mannen har aldrig glömt sina rötter och gör allt för att stödja sitt samhälle och alla de som behöver hjälp. Ett bra exempel på ödmjukhet, uthållighet och revansch. Starkt jobbat!

Advertisement