Han jobbar som fönsterputsare för att kunna slutföra sina studier: "Jag lyckades bli ingenjör"

av sofia

13 Juni 2023

Han jobbar som fönsterputsare för att kunna slutföra sina studier: "Jag lyckades bli ingenjör"
Advertisement

Vem känner inte till talesättet "Att vilja är att kunna"? Du kan ofta höra det när någon vill nå en viktig milstolpe och bestämmer sig för att ge allt för att uppnå det den vill. Men tyvärr är det inte ovanligt att stöta på hinder som kan avskräcka och få oss att tappa motivationen, men det viktiga är att behålla fokus på sina mål och att inte ge upp eller låta någonting eller någon hindra dig.

Ett bra exempel på detta är en man vid namn Luis Gerardo, från Reynosa, i delstaten Tamaulipas i Mexiko. Luis drömde om att ta examen, men – eftersom han inte hade tillräckligt med pengar – började han jobba som fönsterputsare för att betala för sina studier.

via Elcomercio

Hoy me considero prueba evidente de "cuando se quiere se puede" Soy el muchacho alegre que limpiaba vidrios en una...

Pubblicato da Luis Gerardo su Sabato 25 marzo 2023

Varje morgon ägnade Luis sig åt att putsa bilrutorna nära en bensinstation och vid trafikljusenen i närheten. Här blev han dock ibland förolämpad, men fick också råd från främlingar som tog sig tid att hjälpa honom. Dessa vänliga gester gav honom starkare självförtroende och motiverade honom till att fortsätta sin resa, särskilt eftersom dessa människor lyssnade på honom utan fördomar. Luis delade sin historia på Facebook: "Inte alla som har ett enkelt arbete gör det av desperation, bland dem finns det också människor som kämpar för sina drömmar och ambitioner", förklarar han.

Efter examen från tekniska fakulteten vid Teknologiska institutet Cd. Victory, skrev Luis ett inlägg på Facebook där han delade sin framgång som ett tecken på tacksamhet till de människor som stöttat honom under hans resa. I inlägget visade mannen ett foto av sin examensceremoni tillsammans med ett foto på sitt enkla jobb: "Jag brukade arbeta som fönsterputsare och nu har jag blivit ingenjör", skrev han i bildtexten.

Advertisement

#OrgulloÁguilaReal "Soy un limpia vidrios que se ha convertido en un ingeniero." Aguilar, L. (2023/03/24) La historia...

Pubblicato da TecNM Campus Cd. Victoria su Lunedì 27 marzo 2023

För Luis hade det erhållna resultatet inte varit möjligt utan hårt arbete, efter att ha sparat vartenda mynt han tjänade och att ha studerat på fritiden, men han ville också tacka sin familj, sina vänner och människor i samhället för deras stöd: "Ni har alla varit avgörande under min resa", säger han.

"Allt är möjligt om du verkligen vill något: att vilja är att kunna", avslutade han. Hans berättelse kan inspirera alla de som vill förverkliga sina drömmar och bevisa att uthållighet och beslutsamhet kan leda till fantastiska resultat.

Advertisement