En mamma kastar ut sin son för att göra honom mer självständig: "Min man kontrollerade honom för mycket"

av sofia

16 Juni 2023

En mamma kastar ut sin son för att göra honom mer självständig: "Min man kontrollerade honom för mycket"
Advertisement

Att uppfostra ett barn är en underbar resa, men när ditt barn blir vuxet är det också viktigt att "släppa det fritt" och låta barnet göra sina egna upplevelser. Det är viktigt för föräldrar att uppmuntra sina barns självständighet redan från unga år så att de blir självständiga och självsäkra individer senare i livet, så att de kommer att vara beredda att möta alla slags motgångar i framtiden.

Av denna anledning kände sig en tvåbarnsmamma tvungen att fatta ett ovanligt beslut bakom sin mans rygg och hitta ett hus att hyra åt sin 23-årige son. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min son Aiden, 23, kom hem efter examen, som min man hade önskat. Till en början var min mans plan att Aiden skulle stanna hemma hos oss och ta hand om sin yngre bror, som är 16, med ett funktionshinder. Men min son började klaga på att han behövde pengar och ville söka jobb. Min man motsatte sig hans beslut och erbjöd sig till och med att dubbla hans fickpengar, men Aiden var trött på att stanna hemma", förklarade huvudpersonen i vår historia.

Efter mer än ett års jobbsökande fick Aiden fortfarande nej på alla sina jobbansökningar, och först efter ett tag blev situationen tydlig: kvinnan upptäckte att det var hennes man som såg till att han inte fick några jobb. I princip väntade han på att Aiden skulle skicka in jobbansökan, tog sedan kontroll över hans e-postmeddelanden och tackade nej till jobbet genom att skriva på i sin sons namn.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan, som var upprörd över situationen, bestämde sig för att hyra en lägenhet till sonen för att låta honom bo ensam och hitta ett jobb för att försörja sig själv. Naturligtvis blev Aiden mycket sårad över sin pappas beteende. När mannen fick reda på sin frus beslut, blev han rasande och anklagade henne för att ha ljugit för honom och för att ha separerat bröderna, och att hon uppmuntrade Aiden att vara självisk och att inte tänka på familjen.

"De här anklagelserna gjorde mig arg. Jag är ingen dålig mamma, jag försökte bara skydda Aiden och ge honom chansen att bygga sitt eget liv. Jag gjorde vad jag trodde var rätt och min man måste förstå att kontroll och manipulation inte är den bästa lösningen”, avslutade kvinnan och bad till slut om råd från webben om hur hon skulle hantera situationen.

Användarna tyckte att hon hade helt rätt: "Med en förälder som din man behöver Aidan inga fiender. Det han gjorde är lömskt och elakt", kommenterade en ung man. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement