En tjej med Downs syndrom tar sin konstexamen och öppnar ett eget konstgalleri

av sofia

10 Juni 2023

En tjej med Downs syndrom tar sin konstexamen och öppnar ett eget konstgalleri
Advertisement

I en värld där många studenter möter svårigheter av olika slag att fullfölja sin akademiska väg, såsom tidsbrist, ekonomiska behov eller till och med den diskriminering och utanförskap som förekommer på vissa skolor eller universitet, är den här studentens historia en riktig inspiration.

Eleonora Caliri är en 35-åring med Downs syndrom som har uppfyllt sin dröm om att ta examen. Hon studerade utbildningsvetenskap, kulturvetenskap och turism i 3 år och skrev ett examensarbete om kvinnlig konst. Hennes mål är att driva ett konstgalleri som också är ett café och att syssla med turism.

via Il Messaggero

Advertisement

👏 Complimenti a 𝗘𝗹𝗲𝗼𝗻𝗼𝗿𝗮 𝗖𝗮𝗹𝗶𝗿𝗶‼️ Studentessa e pittrice con sindrome di Down, si è laureata oggi in beni culturali e...

Pubblicato da Unimc / Università degli Studi di Macerata su Venerdì 14 aprile 2023

"Jag var tvungen att arbeta hårt och ha tålamod", berättar hon. Hennes framgång har hyllats av många som har berömt henne för hennes beslutsamhet och för hennes goda exempel när det gäller att uppmuntra andra personer med Downs syndrom att fortsätta sina studier.

Den unga kvinnan har visat stor konstnärlig talang och har viktiga mål för sin framtid. Med stöd från familj och vänner kommer hon säkert att kunna uppnå viktiga resultat. Eleonora gjorde det klart att det inte finns några oöverstigliga hinder när man vill uppnå ett mål.

Advertisement

🎓 Complimenti a Eleonora Caliri, che ieri ha conseguito la laurea triennale in Scienze della formazione, dei beni...

Pubblicato da Alessandra Locatelli su Sabato 15 aprile 2023

Eleonora avslutade sin universitetskarriär med stor möda, men också med stor tillfredsställelse. "Jag var tvungen att arbeta hårt och anpassa mig till nya situationer och nytt innehåll, det var tufft och krävde både beslutsamhet och tålamod från min sida", förklarar hon. Som nämnts tidigare är hennes dröm nu att öppna ett konstgalleri och arbeta inom turism: "Jag skulle vilja ha en värld full av färger, där min frustration över att inte bli helt förstådd förvandlas till jobbmöjligheter och ekonomiskt oberoende", säger Eleonora.

Trots de svårigheter och fördomar hon tvingades möta lyckades Eleonora förverkliga sin dröm och nå en viktig milstolpe, som visar att Downs syndrom inte är en begränsning, utan något som gör en människa unik och som berikar världen med nya nyanser och nya färger.

Advertisement