Den här kvinnan får betalt för att föda barn åt folk på nätet: "Jag älskar att vara gravid"

av sofia

23 April 2023

Den här kvinnan får betalt för att föda barn åt folk på nätet: "Jag älskar att vara gravid"
Advertisement

Att bli mamma är en gåva, en välsignelse. Det faktum att föreningen av två människor bokstavligen skapa ett liv är något extraordinärt som vi kanske inte stannar upp och tänker på tillräckligt mycket. För oss är det självklart att avla en familj. Tyvärr kan inte alla människor, av en eller en annan anledning, få barn.

I dagens samhälle finns det dock en lösning även för dessa människor i svårigheter och surrogatmödraskap är ett mycket bra exempel på detta. Men huvudpersonen i denna berättelse har en ganska unik historia då hon inte är en kvinna som inte kan bli gravid, utan tvärtom redan har 2 barn och älskar att vara mamma. Det är just av denna anledning som hon bestämde sig för att bli en "donator" .

via New York Post

Samantha Mathews, 31 år gammal, är en influencer, en skapare av medieinnehåll från mellanvästern i USA. Hon delar främst med sig av knep och tips när det gäller hemrenovering, ger råd om hur man pottränar små barn och visar bilder från resor tillsammans med sin bedårande familj.

Hon är gift med Dan, 34 år, som hon har fått två barn med, en pojke och en flicka och är därför helt nöjd med sin familj.

Hon har inga planer på att utöka sin avkomma ytterligare, men hon har ändå bestämt sig för att inkludera att bli gravid och föda barn i sin verksamhet.

Advertisement

Faktum är att Samantha "lånar ut" sin kropp för att hjälpa föräldrar som inte kan få barn på egen hand. Hon gör det mot en avgift, hon fick cirka 36 000 euro, men hon förklarade att hon lockades av den idén mer för moderskapets skull än för vinsten: "Jag gillade att vara gravid, jag hade turen att ha graviditeter utan komplikationer och jag bestämde mig för att genomgå den upplevelsen igen".

Kvinnan såg först och främst till att skaffa mycket information om de olika procedurerna gällande både provrörsbefruktning och surrogatmödraskap och efter att ha pratat mycket om det med sin man registrerade hon sig på några Facebook-grupper som hjälper par att komma i kontakt med just med blivande surrogatmödrar.

Så småningom kom hon och Dan i kontakt med och kände empati för ett par med en rörande historia och efter en lång process inklusive psykofysiska läkarbesök genomgick Samantha ingreppet som gjorde att hon kunde påbörja en graviditet åt någon annans vägnar. "Det var inte lätt. Jag fortsatte att säga till mig själv månad efter månad, även under förlossningen, 'det här är inte mitt barn, det här är för det paret'".

Så snart bebisen föddes, placerades barnet omedelbart i armarna på sin framtida icke-biologiska mamma för att omedelbart skapa en djupgående första kontakt med dem.

Samantha vet inte om hon kommer att fortsätta göra detta flera gånger och ifall hon kommer att "låna ut" sin livmoder igen i framtiden eftersom en graviditet fortfarande kräver en enorm mängd fysisk och framför allt mental energi i dessa speciella fall. Däremot säger hon att hon var väldigt nöjd med känslan hon fick av att hjälpa till att ge ett barn till dem som annars inte skulle ha kunnat få ett.

Efter förlossningen gjorde hon en 6-månaders husbilsresa för att känslomässigt återställa hela sin familj, särskilt hennes barn som trots allt förstod att deras mamma hjälpte ett annat par.

Vad tycker du om den här kvinnans "äventyr"?

Advertisement