"Min granne insisterar på att låta sina barn leka i min trädgård utan tillåtelse, jag blev tvungen att anmäla tillslut"

av sofia

16 Maj 2022

"Min granne insisterar på att låta sina barn leka i min trädgård utan tillåtelse, jag blev tvungen att anmäla tillslut"
Advertisement

Oavsett om ditt hem ligger i stan eller på landsbygden, kommer de flesta av er att någon gång ha haft att göra med grannar. Även om relationerna grannar emellan i vissa fall är fantastiska, kommer man bra överens och hjälper varandra, i andra är situationen kanske inte den bästa. Om du är en av de mer lyckligt lottade i detta avseende och inte tror på vad vi just har sagt, vill vi föreslå att du läser den här historien som bevis.

Huvudpersonen i historien berättade på Reddit om den jobbiga upplevelsen hon hade med sina grannar och deras barn. Låt oss förklara mer ingående vad som hände.

via Reddit

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Hon är en 29-årig kvinna som bor tillsammans med sin yngre syster och berättar att hon har en studsmatta på baksidan av deras hus som de använde när de var små. Inget onormalt med det, alla kan väl ibland behålla ett gammalt föremål, även om de inte använder det längre, och inte fundera över saken, åtminstone tills de nya grannarna inte ger den större betydelse än förväntat.

"Våra nya grannar flyttade in för ungefär ett år sedan. - skriver inläggets författare - Det är en familj med 4 barn i olika åldrar. Under ett par veckor har vädret växlat, men nästan alltid varit soligt, så det är underbart att kunna spendera några timmar i trädgården. Mina nya grannars barn var ute mycket och det gav mig inga problem förrän de upptäckte studsmattan jag hade i trädgården."

Enligt historien frågade grannen på en solig eftermiddag i Glasgow vår huvudperson om hennes barn kunde använda studsmattan ett tag för att roa sig tillsammans. Husägaren hade inga problem med den saken och gav dem tillåtelse, men tog för givet att allt skulle vara över innan kvällen.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Klockan 19.00 hade jag bjudit in några av mina vänner för en drink med tilltugg i trädgården. - skrev användaren @poopypainpants sedan - Strax innan hade jag gått ut för att uträtta några ärenden och jag var säker på att jag inte skulle ha hittat någon där när jag kom tillbaka, men det var inte så. Barnen var fortfarande där och lekte och det gjorde mig mållös. Jag sa åt dem att gå hem omedelbart och det slutade i tragedi. De brast ut i tårar och mamman kom ut och bad mig att låta dem få stanna längre, men nej, det fick de inte och hon tog illa vid sig. Vad ska man säga".

Tyvärr var det inte det enda situationen där barn och studsmatta blev huvudpersoner. Under de följande dagarna upprepade situationen sig mer än en gång och skapade även de gångerna meningsskiljaktigheter mellan ägaren av huset och grannen. Det var inte acceptabelt för berättelsens huvudperson att dessa barn, trots att de var små, skulle komma in i hennes trädgård och utan tillåtelse börja leka när de ville.

"Jag nämnde detta problem för min mamma, men det enda hon hela tiden sa till mig var att låta dem få leka. De var barn och jag använde ju ändå inte studsmattan, vad spelade det för roll om de gjorde det? Synd bara att det här var mitt hus, min trädgård, min studsmatta och de var så oförskämda att de trodde att de kunde göra som de ville."

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Det som mest upprörde författaren till inlägget var den totala likgiltigheten hos en mamma som utan att verka bry sig fortsatte att bete sig på det sätt som hon ansåg var lämpligt och struntade blankt i den berörda personens önskemål. Trots diskussionerna gav faktiskt grannen barnen tillåtelse att gå och leka i nästa trädgård även på helgen, klockan 9 på morgonen medan ägaren försökte sova.

Saker och ting gick hade garanterat gått för långt och vardagen hade blivit så outhärdlig att kvinnan tvingades fatta ett drastiskt beslut. Till slut, för att få stopp på allt detta, var hon tvungen att göra en anmälan mot grannarna.

En otrolig historia, men en som det tyvärr inte är omöjligt att råka ut för i verkligheten. Har du någonsin haft att göra med sådana oförskämda grannar?

Advertisement