Hon tror att hon har förstoppning, men i verkligheten är hon gravid och föder en underbar liten dotter

av sofia

18 Maj 2022

Hon tror att hon har förstoppning, men i verkligheten är hon gravid och föder en underbar liten dotter
Advertisement

Är det möjligt att inte veta om att man är gravid? Tydligen ja och det här är vad som hände med unga tjejen Niomi Thomas, en 18-årig nybliven mamma, som inte kunde tro att hon plötsligt fick en vacker liten dotter. Förvirringen var total, även för att tjejen regelbundet tog p-piller, så hon borde inte ha kunnat bli gravid. Någon kommer att undra hur hon lyckades gå igenom en 9 månaders graviditet utan att någonsin ha några symtom? Sanningen är att Niomi fortfarande hade sin mens, om än oregelbunden, under dessa månader och inte hade drabbats av några graviditetssymptom. Innan hon födde barn började hon dock lida av ryggsmärtor och magsmärtor – men hon trodde att allt var kopplat till ett förstoppningsproblem.

via Wales online

Naturligtvis var det inte förstoppning eller menssymptom: Niomi var på väg att föda barn. "Jag tog p-piller varje dag", berättar hon, "jag kände aldrig någon rörelse och alla frågade mig hur jag inte kunde känna det? Läkarna sa att moderkakan låg framför, så varje gång barnet sparkade sparkade hon inte mig, så jag kände det inte."

Den unga kvinnan började uppleva de första symtomen på ryggsmärtor och magsmärtor när hon arbetade som praktikant på ett dagis. Värkarna började bli allt värre att Niomi var tvungen att gå hem och lägga sig på sängen. Hon mådde inte bra, men alla, inklusive hennes mamma, sa hela tiden att det förmodligen var förstoppning. "Dagen innan jobbade jag och trodde att jag skulle få mens eftersom jag hade mycket ont i ryggen och magen, vilket är normalt för mig när jag har mens," sa Niomi. "Det blev så illa att jag inte kunde jobba längre, så jag gick hem. Under natten blev allt gradvis värre och, självklart, nu när jag ser tillbaka på det inser jag att det var förlossningsvärkar."

Mamman sa hela tiden åt henne att inte oroa sig och ta smärtstillande, men inget av detta fungerade och en halvtimme senare började kvinnan må sämre. När hon låg i sitt rum kände Niomi plötsligt hur vattnet gick, men eftersom hon inte visste att hon var gravid förstod hon inte vad som hände med henne.

Advertisement

"Jag skickade ett sms till min mamma och sa "Jag är verkligen rädd, något håller på att hända med mig." Självklart var det verkligen traumatiskt och väldigt läskigt eftersom jag var väldigt förvirrad över vad som pågick eftersom jag aldrig hade känt den typen av smärta tidigare." , sa den unga kvinnan. Sedan var det dags för förlossningen: "Jag hade en stark känsla av att jag behövde pressa ut något och sedan kände jag lättnad och tänkte 'åh vad skönt, smärtan är borta' och när jag vände mig om tittade jag mot fotändan av sängen och sa till mig själv 'herregud, jag har fött barn'".

Så snart hon hade fött bebisen fördes kvinnan och hennes barn, Talia, till sjukhuset för alla kontroller. Även om Niomi hade druckit minst 3 koppar kaffe om dagen, under sin graviditet, och även några alkoholhaltiga drycker var lilla Talia vid perfekt hälsa.

Vad ska man säga, vi önskar denna unga mamma och hennes lilla bebis all lycka!

Advertisement