En främmande människa virkar en mössa till en liten flicka för hennes första flygtur

av sofia

27 Maj 2024

Advertisement

Ibland tror man att det med ett litet barn inte längre är möjligt att ta långa resor och att man måste ge upp detta åtminstone fram tills de blir tre år gamla, om inte längre. I verkligheten sätter varje förälder sina personliga gränser och det finns inga regler som förbjuder ett litet barn att resa flera kilometer tillsammans med sin mamma och pappa för att följa med dem och upptäcka världen. Vi måste naturligtvis planera resan noga, men det betyder inte att vi måste avstå den.

Trots detta försätter en sak vissa människor i svårigheter: flygresor.

Advertisement

Vad kan man göra för att hålla barnen sysselsatta på flyget?

Pxhere

Vi vet väl att att resa med flyg kan vara irriterande för en bebis och att "tvingas" sitt still och vistas i samma miljö under lång tid kan skapa obehag och vara svårt att tolerera. Så för att inte ge upp nöjet av att resa skulle det vara idealiskt att hitta ett bra tidsfördriv för att hålla barnet sysselsatt om man inte har turen att det somnar. Vad kan man göra?

Många föräldrar bestämmer först vilka leksaker de ska ta med ombord och kommer att försöka komma på så många alternativ som möjligt för att hålla sitt barn sysselsatt. Risken är inte bara att barnet skulle kunna må dåligt över situationen det befinner sig i och som det inte helt förstår eftersom det är så litet, utan också att orsaka störningar för de andra passagerarna.

Det finns situationer där föräldrarna dock har tur och lösningarna kommer av en ren slump, som det blev i det här fallet.

Advertisement

Berättelsen om en flicka och den främmande människan som satt bredvid henne på planet...

Pickpik

Jake och Kelly Levine, två nyblivna föräldrar, skulle resa för första gången med sin fem månader gamla dotter, Romey. Trots de många bekymmer som kan uppstå när man flyger med en liten bebis, gav de inte upp utan förberedde sig för både utresan och hemresan från New Jersey till Mexiko. På återresan upplevde de något otroligt.

De hade tagit sina platser på flyget, och deras lilla dotter var i famnen på en av dem vid gångplatsen. Bredvid dem satt en okänd kvinna som virkade för att fördriva tiden. Av någon anledning var Romey helt uppslukad av kvinnans rörelser, så pass att hon förblev lugn och observerade henne under en längre tid. Denna fullständiga främling, Meegan Rubin, hade blivit hennes nya favorit.

När kvinnan insåg detta och blev förtjust i det lilla barnets söta ansikte, beslutade hon att använda resten av flygresan till att skapa en överraskning för sin lilla beundrare.

Vilken vacker gest

Med bara en timme kvar av flygresan, beslutade Meegan Rubin att utmana sig själv: kunde hon skapa en mössa på så kort tid? Hennes nya skapelse skulle bli den perfekta gåvan till lilla Romey, ett tack för hennes uppmärksamhet, men framför allt ett minne av hennes första flygupplevelse. Tiden flyger när man är sysselsatt, och ofta känns den otillräcklig, men för denna kvinna var tiden precis lagom. När flygplanet landat vände hon sig till den lilla flickan och sa att det var dags att prova den nya mössan.

Det var en handling av ren altruism och vänlighet som djupt berörde familjen Levin och även de andra passagerarna. Vem kunde ha förväntat sig all denna omtanke, hjälpsamhet och vänlighet från en främling? Kvinnan hade lagt ner all sin energi för att ge den lilla flickan ett förtjusande minne av den speciella stunden, och hennes föräldrar värdesatte verkligen denna gest.

Det är inte ofta man stöter på så godhjärtade människor, men det är tröstande att veta att de finns, och att vi kanske kommer att ha turen att möta dem någon gång, håller du inte med?

Advertisement