De vill inte betala biljetten för sin son så de beslutar att lämna honom på flygplatsen

av sofia

03 Februari 2023

De vill inte betala biljetten för sin son så de beslutar att lämna honom på flygplatsen
Advertisement

Att få barn är en av de bästa sakerna som kan hända i livet, men vi måste även erkänna att vanorna förändras och att det ofta är svårt att kunna göra vissa saker utan att behöva lämna bort sin lilla bebis. Det viktiga är dock att veta hur man planerar ordentligt och, om det inte går att ta med sig barnet, måste man be mor- eller farföräldrar att ta hand om det eller kanske en barnvakt.

Detta är något som föräldrarna i centrum av denna berättelse inte verkar ha tänkt på. Paret bestämde sig nämligen för att ta en flygresa tillsammans med sin son, men när de väl kom till flygplatsen och upptäckte att de också skulle behöva köpa en biljett till barnet, bestämde de sig för att lämna honom där och fortsätta resan på egen hand.

via DailyMail

Advertisement
Sunnya343/Wikimedia - Not the actual photo

Sunnya343/Wikimedia - Not the actual photo

Historien utspelade sig på Ben-Gurion flygplats i Tel Aviv, Israel, där ett par med belgiska pass var på väg att kliva ombord på flyget som skulle ta dem tillbaka till Bryssel i Belgien. När de väl anlände till incheckningen lade de bara fram två biljetter, övertygade om att deras lilla son inte skulle behöva betala, men personalen på Rynair, som de skulle ha flugit med, informerade dem om att det var nödvändigt att ha ett boardingkort även för minderåriga. Vilket verkar ha förvirrat föräldrarna.

Efter att ha lämnat incheckningsdisken fattade paret ett drastiskt beslut: de hade inte för avsikt att köpa ytterligare en biljett till barnet och valde att lämna honom på flygplatsen och fortsätta till nästa checkpoint på egen hand. Som tur var lade flygplatspersonalen omedelbart märke till den övergivna barnvagnen och underrättade omedelbart polisen som grep paret.

Advertisement
katorisi/Wikimedia - Not the actual photo

katorisi/Wikimedia - Not the actual photo

Enligt de som var närvarande vid tidpunkten då allt detta hände återvände dessa föräldrar omedelbart och hämtade barnet, men ärendet hade övergått i händerna på myndigheterna, som har som uppgift att försöka förstå orsakerna bakom en sådan gest.

Visst, att komma sent till flygplatsen, riskera att missa ditt flyg och plötsligt veta att du måste betala för en ny biljett är alla saker som skapar förvirring, men att besluta sig för att lämna en bebis på flygplatsen bara för det verkar överdrivet. Här måste man alltså undersöka de verkliga bakomliggande orsakerna, i hopp om att det bara var ett ögonblick av chock och att om de inte hade stoppats av personalen så skulle dessa föräldrar ändå ha gått tillbaka för att hämta sitt barn.

Advertisement