En mamma pussar sitt barn på munnen, men han gillar det inte: "Gör inte så" (+VIDEO)

av sofia

15 Maj 2023

En mamma pussar sitt barn på munnen, men han gillar det inte: "Gör inte så" (+VIDEO)
Advertisement

När ett barn kommer till familjen känner många vuxna många starka känslor gentemot det och tenderar att ge många kärleksbevis även ur fysisk synvinkel. Föräldrar, mor- och farföräldrar, farbröder och så vidare kan inte vänta med att få spendera lite tid med barnet i huset för att gosa, pussa och krama det. Alla, eller åtminstone nästan alla, tar för givet att barnet inte har något emot sådana beteenden, men är vi säkra på att det verkligen är så? Även barn har ju en egen vilja och har rätt att kräva att de vuxna i hens omgivning inte bara gör det som de vill, eller hur?

Detta är dilemmat som föddes kring klippet som lades upp av kvinnan i centrum av denna berättelse. På bilderna kan du tydligt se och höra hennes son som inte uppskattar och försöker protestera mot hennes kärleksbevis. Men låt oss förklara närmare vad som hände.

via Valentina Miranda Cardenas/Youtube

Advertisement

Jessica Eguono Umukoro är en ung mamma som har orsakat omfattande diskussioner på webben för ett klipp som lagts ut på hennes sociala medier. På bilderna ser vi kvinnan tillsammans med Jeremy, ett av hennes tre barn, med vilken hon utbyter några kärleksfulla gester som dock den lille killen inte tycks uppskatta alls.

Många gånger tenderar vi att underskatta barns känslighet och tro att de är villiga att utan protest acceptera de vuxnas beteende, men så är inte fallet. Det finns barn som redan i en inte alltför hög ålder bestämmer sig för att sätta gränser som alltid bör respekteras.

Advertisement
jessicaseth_/Instagram

jessicaseth_/Instagram

I det här specifika fallet bad Jessica sitt barn att ge henne en puss och han pekade omedelbart på pannan, men hon svarade att hon ville ha den på sina läppar. Begäran som verkar ha gjort den lille killen obekväm, som insisterade på pannan och inte på munnen. Oavsett sonens motvilja lyckades kvinnan stjäla en puss från honom, vilket störde honom.

"Pussa mig inte på läpparna" - insisterar den lilla killen som dessutom torkar med sin skjorta och handen över både mun och kind för att ta bort mammana puss. En spontan gest som många har läst och kommenterat som rolig, men som också får dig att tänka till: är det verkligen rätt att "tvinga" barn att göra som vuxna vill?

Många håller inte med och tycker att det är rätt att överlåta beslutet till barnen om hur och vem de ska pussa eller gosas med, medan andra, särskilt föräldrar, känner att de inte kan vara utan denna typ av ömhetsbevis och att barnen på något sätt måste acceptera dem villkorslöst.

Hur gör du? Lämnar du barn och barnbarn fria att välja i detta avseende eller kräver du att de ska anpassa sig till dina vanor och dina behov?

Advertisement