Hon avbokar sin dotters 18-års resa som straff: "Hon förnedrade en nära vän"

av sofia

14 April 2023

Hon avbokar sin dotters 18-års resa som straff: "Hon förnedrade en nära vän"
Advertisement

Att uppfostra ett barn är en fantastisk upplevelse, men också en mycket krävande sådan. Under tonåren blir relationerna till exempel mer komplicerade och det är inte alltid lätt att förklara för ungdomar vad som är rätt och vad som är fel. Därför är det ibland nödvändigt att ta till mycket stränga straff. Faktum är att många föräldrar tar ifrån sina barn något som betyder mycket för att få dem att reflektera över sina misstag, men denna typ av åtgärd uppfyller inte alltid det förutbestämda syftet.

En mamma som vände sig till människor på nätet för att förstå om straffet mot hennes dotter var överdrivet eller inte vet detta mycket väl. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Hennes dotter heter Abby och hon har nyligen blivit myndig. Hennes pappa, Max, hade övergett henne innan hon föddes men har nu återvänt för att ta sitt ansvar. Mamman misstänker att Max skämmer bort sin dotter för att kompensera för de 5 åren han inte fanns där och ignorerade hennes oro för deras dotters hälsa. Detta kan vara anledningen till att Abby gick upp i vikt under sina tonår. För ett år sedan började flickan en bantningsresa och startade ett belöningssystem med sin mamma för varje uppnått mål, där en liten present köptes. För fyra månader sedan bad Abby sin mamma att lägga undan belöningarna till hennes födelsedagspresent eftersom hon ville åka på semester med sina vänner och mamman gick med på det.

”Förra helgen började vi förbereda oss för semestern. Jag ringde föräldrarna till de andra två flickorna för att bekräfta deras närvaro och fick veta att Betty, Abbys bästa vän, inte skulle komma. Betty älskar att resa och kunde inte vänta med att åka på semester så jag frågade varför. Abby hade tydligen inte bjudit henne eftersom "hon är för tjock för att se bra ut på bilder." Jag pratade lugnt med Abby och påminde henne om hur Betty skulle känna efter att ha lämnats utanför på det sättet, men hon svarade bara: "Jag har inte jobbat så hårt för att åka på den här semestern för att få mina bilder förstörda", sa dottern.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"För att göra en lång historia kort, tvingade jag Abby att be Betty om ursäkt och påminde henne om hur dåligt hon mådde när andra gjorde det mot henne för en tid sedan. Jag hotade till och med att ställa in semestern om hon inte bad om ursäkt, för även om jag är glad att hon är så självsäker nu, är det ingen ursäkt för att få andra att må dåligt. Hon stormade iväg till sin pappa. Senare fick jag ett telefonsamtal från mitt ex, som var väldigt arg för att jag hade fattat beslut om Abby och använde denna ursäkt för att avboka resan. Jag ringde Abby och påminde henne om att jag inte hade bett henne att bjuda Betty om hon inte ville, utan att be om ursäkt för hur onödigt elak och kränkande hon hade varit”, fortsatte hon.

Förutom att dottern inte bad om ursäkt försökte hon dessutom övertala Betty att prata med sin mamma och säga att hon hade ljugit om att hon inte blev inbjuden och att hon hade avbokat för att hon inte mådde bra. "Betty skickade mig hennes och min dotters sms och jag avbokade semestern. Mitt ex och Abby tycker att jag är galen för att ha ställt in semestern och min dotter vill inte prata med mig. Några av mina vänner håller med om mitt tillvägagångssätt, medan andra tycker att jag borde ha satt min dotter först”, avslutade mamman.

Vem tycker du har rätt?

Advertisement