En hemlös man kommer in på en restaurang och ber om lite matrester, men får en ordentlig varm måltid istället

av sofia

21 Januari 2023

En hemlös man kommer in på en restaurang och ber om lite matrester, men får en ordentlig varm måltid istället
Advertisement

Det finns många typer av människor i världen och det är en av de vackraste sakerna eftersom det är mångfalden som gör universum till en plats värd att leva i. Att komma i kontakt med människor som har andra idéer än våra, en annorlunda livsstil eller personlighetstyper som vi aldrig trodde att vi skulle kunna komma överens med, är verkligen det bästa sättet att berika sig själv som människa.

Sedan finns det individer som är mindre lyckligt lottade än andra och ibland är det bra att ge dem lite extra uppmärksamhet och kanske till och med lite hjälp. Detta är vad som hände i historien som vi nu vill berätta som handlar om en ung krögares generösa gest som gick rakt in i hjärtat på många människor

via Ronda Chung /Facebook

Advertisement

El Sur Street Food Co. is the epitome of compassion and local love. This person came in and asked if they had any food...

Pubblicato da Ronda Chung su Mercoledì 4 gennaio 2023

Det hela hände i Arkansas, i USA, där en hemlös man gick in på en restaurang, El Sur Street Food Co., för att be om något att äta. Rädd och beredd på att bli avvisad försökte mannen att inte vara påträngande och att inte störa varken restaurangcheferna eller någon av kunderna, men trots sin oro fick han en helt annan reaktion än han hade förväntat sig.

Ögonblicket förevigades av en av kunderna som satt på restaurangen samma dag och lades upp tillsammans med ett meddelande som berömde den unge krögarens beteende. "Den här platsen är ett bevis på den medkänsla som kännetecknar vår stad - börjar inlägget - En man kom in och frågade efter lite matrester, men svaret han fick var underbart. Killen sa till honom att han gärna skulle bjuda honom på en hel måltid, inte bara matrester och frågade honom om han föredrog att äta den sittande vid bordet eller ta med sig maten - läser man sen - När den hemlösa mannen svarade att han inte på något sätt ville skada killens verksamhet på något sätt med tanke på hans tillstånd, krögaren svarade att han gärna fick äta där och erbjöd honom att sitta vid ett bord”.

Advertisement

En gest, ett val och en altruism som inte alltid är lätt att hitta. Det finns många människor som, när de hamnar i liknande situationer, föredrar att vända bort ansiktet och låtsas som att de inte har sett någonting. I det här fallet – och utan tvekan i många andra fall – var responsen helt annorlunda och mycket positiv. Den unge mannens gest var inte någon stor grej egentligen, men det betydde säkert mycket för den stackars hemlösa mannen.

Det är sådana som han som gör vardagen lite enklare och "gladare" även för de som kanske inte har så mycket att le åt i livet. Vi borde alla hämta inspiration från människor som, precis som den här krögaren, har sträckt ut en hjälpande hand och tagit emot någon som har det svårt och till och med gjort lite mer än han egentligen kunde.

Skulle du ha gjort detsamma i hans ställe?

Advertisement