En bebis föds med två tänder i munnen: "Vi var alldeles mållösa"

av sofia

12 Januari 2023

En bebis föds med två tänder i munnen: "Vi var alldeles mållösa"
Advertisement

Var och en av oss är unika och har våra egna egenskaper redan från tidig ålder, men det finns vissa saker som objektivt sett är vanliga hos alla bebisar. Bland dessa finner vi att födas utan tänder, en egenskap som delas av nästan alla. Det stämmer, för det finns fall där spädbarn kommer till världen redan med tänder, absolut inte alla, men en eller två.

Ett bevis på detta är den lilla killen vi nu vill berätta om, som så fort han föddes gjorde både läkare och sjuksköterskor, samt sin mamma, mållös.

via @jordanbloss_/Tik Tok

@jordanbloss_/Tik Tok

@jordanbloss_/Tik Tok

Den här historien utspelade sig i Kansas City i Missouri, där mamma Jordan Bloss-Wilson födde en söt liten pojke. Han är dock inte bara söt utan också mycket speciell, detta kan inte förnekas och anledningen till detta är det faktum att när han presenterade sig för världen redan hade några tänder i underkäken.

Både läkarna och sjuksköterskorna på avdelningen där han föddes blev mycket förvånade när de var tvungna att konstatera att denna bebis redan vid födseln hade två stora tänder i munnen. Vi pratar inte om något som man kunde skymta i tandköttet, utan fullvuxna bebiständer.

Advertisement
@jordanbloss_/Tik Tok

@jordanbloss_/Tik Tok

Som det förklarades av sjukhuspersonalen är dessa de så kallade "födelsetänderna". De finns redan vid barnens födelse - även om fallen är mycket sporadiska - men de sitter inte fast genom rötter, utan "vilar" helt enkelt på tandköttet och är följaktligen svagare och har lättare att lossna. Deras närvaro är inte ett tecken på något fel, utan bara något som i enstaka fall kan ske och därför inget att oroa sig för.

Den korta videon, upplagd av Jordan på hans Tik Tok-profil, där man ser den lilla killen göra en lång gäspning, har samlat på sig nästan 20 miljoner visningar och gjort många användare nyfikna. "Tro inte att du kan ge honom mjölk, - skrev en person - den bebisen vill egentligen ha en hamburgare", "Jag skulle vara rädd för mitt barn" - skämtade en annan. Och medan flera användare har kommenterat positivt, berättat om liknande upplevelser eller gjort skämt som de vi just nämnde, fanns det de som inte trodde att det var möjligt.

@jordanbloss_/Tik Tok

@jordanbloss_/Tik Tok

Faktum är att flera personer sa att de var förbryllade och trodde att kvinnan till och med hade lagt på några filter på bilderna för att förändra dem, men självklart förnekade mamman alla dessa teorier. Publiceringen av ett andra klipp räckte för att reda ut alla misstankar. På följande bilder kan du inte bara se tänderna igen, utan också händerna på en läkare som utför en kontroll.

Kort sagt är nyfödda bebisar med tänder visserligen väldigt sällsynta, men de finns och den här lilla bebisen är ett bevis på det. Oavsett om de föds med eller utan, är en sak som är säker att de alla är underbara och vi kan bara le och glädjas framför de där livliga små ögonen och förtjusande små ansiktena, håller du inte med?

Advertisement