Han hittar sin bästa anställda i bara strumporna på jobbet efter att hon gett bort sina skor till en hemlös

sofia

02 Januari 2023

Han hittar sin bästa anställda i bara strumporna på jobbet efter att hon gett bort sina skor till en hemlös
Advertisement

Ibland kan en handling av ren vänlighet förändra en annan människas dag. Till och med bara ett leende kan muntra upp någon som har haft en dålig dag eller går igenom en svår period. När du går in i Brooklyn Center Liquorstore är det inte ovanligt att hitta Ta Leia Thomas, annars känd som "Ace", som tar emot alla kunder som kommer in genom dörren med ett vänligt leende. Ace är en utmärkt anställd, mycket uppskattad av alla sina kunder och av sin arbetsgivare, Tom Agnes, operativ chef för spritbutiken i hjärtat av Brooklyn, New York, i USA.

via CBS

Advertisement
YouTube / WCCO - CBS Minnesota

YouTube / WCCO - CBS Minnesota

En helt vanlig dag märkte Tom hur gränslös Aces vänlighet kan vara. "På tisdagen kom jag tillbaka från lunchen och upptäckte att Ace stod och hjälpte kunderna i bara strumporna," säger Tom: "Så jag kollade vad som hade hänt från inspelningarna från butikens övervakningskameror. Jag kunde inte tro det: Ace hade gett sina skor till en hemlös".

Tom bestämde sig sedan för att berömma sin medarbetare och dela klippen på nätet för att visa hur otroligt generös hon är. Videon visar en man som gräver bland soporna och sedan sätter kartonger på sina fötter som provisoriska skor. Ace agerar snabbt, synar mannen, tar av sig skorna och ger dem till honom. "Jag såg hennes fötter och tog automatiskt av mig skorna," sa Ace. Det var inte vilket par skor som helst. De var hennes favoritskor, ett par lila Jordans som representerade hennes favoritlag från Minnesota. "Han sa att ingen någonsin skulle ha gett honom sådana skor, så jag sa: "Jag är inte som alla andra." Jag ångrar ingenting: det var ett lätt beslut. Jag har fått lära mig att alltid hjälpa andra - fortsatte hon - man vet aldrig vad deras problem är eller vad de går igenom."

Advertisement
YouTube / WCCO - CBS Minnesota

YouTube / WCCO - CBS Minnesota

Den dagen köpte Tom ett par nya sneakers till Ace så att hon inte skulle behöva avsluta sitt skift i bara strumporna. När han såg framgången med videon på sociala medier bestämde sig Tom för att köpa tillbaka Aces Jordanskor, för att överraska henne. Med en insamling samlade mannen in runt 5000 kronor, men innan han köpte skorna tog han en pratstund med Ace.

"Hon fortsatte att skriva om sin mamma på sociala medier och hur mycket hon ville att hon skulle må bättre, så jag frågade henne om hon behövde något. Hon sa: Hon är allt jag har i världen. Jag tar hand om henne som inte har någon säng. Så hon sover i min säng och jag sover på golvet," sa Tom. "Det var då jag insåg att Ace behövde en ny säng mer än ett par designerskor, så vi skaffade en till henne. Jag önskar att jag hade dussintal andra som Ace bland min personal," skriver han. Ace blev glad över tanken och hoppas att hennes berättelse kommer att inspirera andra till att vara snälla: "Alla i världen förtjänar att bli älskade", säger hon.

Advertisement