En okänd man lämnar en lapp på en automat på canceravdelningen på ett sjukhus

av sofia

22 Mars 2023

En okänd man lämnar en lapp på en automat på canceravdelningen på ett sjukhus
Advertisement

Ibland ställer livet oss inför mycket svåra utmaningar att möta, såsom allvarliga sjukdomar. När detta händer behöver du samla all kraft du kan för att ta dig igenom denna mörka period, men ibland behövs det någon som kan påminna människor i nöd om att de inte är ensamma och att världen fortfarande är en vacker plats att leva på.

Historien vi ska berätta är ett mycket tydligt exempel på hur det ibland räcker med väldigt lite för att locka fram någons mod och ge den ett leende, precis som en främling nyligen bevisade på den onkologiska avdelningen av ett sjukhus.

via BBC

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Faktum är att en okänd person nyligen skrev en lapp och satte upp den på en automat på The Christie cancersjukhus i Manchester, England. Detta sjukhus är det största cancercentret i Europa, där 44 000 patienter behandlas varje år.

Som du säkert lätt kan gissa kämpar patienterna som kommer till denna anläggning mot cancer och en sådan sjukdom gör det svårt att möta dagen med glädje. Kanske var det just därför som främlingen ville lämna ett budskap om hopp och några små gåvor, för att få tillbaka ett leende på läpparna hos patienter och vårdpersonal som varje dag kämpar mot en sådan hemsk sjukdom.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

På kortet stod det: "Längst ner i den här varuautomaten hittar du ett antal snacks som redan har betalats. Jag ville bara göra en slumpmässig handling av vänlighet för att försöka förgylla någons dag. Jag hoppas att det finns något som även du gillar. Slutligen, om du har möjlighet, försök att sprida vänliga handlingar ".

Sjukhuspatienterna blev positivt överraskade och rörda av denna lilla överraskning, till och med vårdpersonalen var mycket imponerad. "Det var en väldigt enkel gest, men den lämnade mig med ett leende på läpparna hela dagen", sa en sjuksköterska. "Det muntrade upp allas dag för det enkla faktum att någon åtog sig att göra något så vackert av godhet i hjärtat, utan att vilja ha någon form av tack", säger sjukvårdsassistenten Lauren Hunstone.

Det är otroligt hur en mycket enkel handling av slumpmässig vänlighet kan förändra människors humör. Allt som återstår är att hämta inspiration från denna vackra berättelse och försöka sprida lite sund vänlighet för att göra världen till en bättre plats.

Advertisement