Hennes autistiska son blir alltid "utesluten" från uteställen så mamman öppnar ett disco bara för honom

av sofia

17 Juni 2023

Hennes autistiska son blir alltid "utesluten" från uteställen så mamman öppnar ett disco bara för honom
Advertisement

Många människor tenderar att underskatta vissa handlingar som kan verka vardagliga, som att träffa vänner och fika eller gå ut och dansa och ha kul. Tja, dessa till synes enkla och naturliga aktiviteter är ibland verkliga "hinder" för personer med funktionshinder. De flesta offentliga platser där man kan roa sig kanske inte har det som krävs för att ta emot en funktionshindrad person, till exempel en specialutrustad toalett.

Av denna anledning bestämde sig Crisann Black, mamma till Zeus, en ung autistisk man, för att själv öppna ett ställe för att underhålla människor med funktionshinder.

via Upworthy

Advertisement
Twitter - @ClubZeusAz

Twitter - @ClubZeusAz

Crisann, från Tuscan, Arizona, USA, öppnade därför "Club Zeus", för att hedra sin son: det är ett disco designat för att underhålla vuxna med särskilda behov. En gång i månaden anordnar klubben en fest för vuxna, där man kan dansa, dricka, ha kul och träffa vänner, precis som på vilken annan klubb som helst. Hennes initiativ fick stor framgång och fler och fler människor började besöka hennes lokal.

"Det är fantastiskt att se dem ha roligt och se deras självförtroende", säger Crisann och tillade att hennes enda önskan är att klubben ska bli "En plats där ingens funktionshinder ifrågasätts eller framhävs. Mitt enda mål för detta utrymme är att alla ska gå härifrån och känna sig som en rockstjärna."

Advertisement

Thank you to all our friends who came out to party with us! We’ll see you again next month 🤟🏻

Pubblicato da Club Zeus su Mercoledì 18 gennaio 2023

Stället är inte bara ett disco, utan en riktig klubb som erbjuder mat, dryck, musik, dans, karaoke och andra former av underhållning. Det finns även möteskvällar för att introducera gästerna på Club Zeus för varandra och kanske hoppas på att några av dem till och med blir kära i varandra. På så sätt hoppas Crisann att de som besöker hennes klubb kommer att finna nya vänner och börja dejta även utanför discot: "De kan gå på bio eller gå ut och äta och bygga sina relationer från denna utgångspunkt", förklarar hon.

Med tanke på framgångarna med Club Zeus kan man inte utesluta att någon annan i Tucson-området eller någon annanstans skulle kunna hämta inspiration från ett sådant lovvärt initiativ och öppna andra platser som är särskilt tillägnade funktionshindrade och omsätta denna typ av projekt för att främja inkludering i praktiken.

En annorlunda idé, håller du inte med?

Advertisement