Hans autistiska son vill studera konst på universitetet så den här pappan skriver in sig tillsammans med honom för att inte lämna honom ensam

av sofia

18 Juni 2023

Hans autistiska son vill studera konst på universitetet så den här pappan skriver in sig tillsammans med honom för att inte lämna honom ensam
Advertisement

Relationen mellan far och son kan vara unik och speciell och kan vara livet ut: de flesta barn förlitar sig faktiskt på sina pappor för stöd och uppmuntran, oavsett ålder. Detta outplånliga band växer sig starkare genom gemensamma upplevelser, som sport, hobbyer eller vardagliga aktiviteter. En bra pappa kan förmedla sin kärlek och sina värderingar genom att spendera kvalitetstid med sin son och försöka stötta honom i hans passioner.

via CBS

Advertisement

Ken Blahetka och hans son Kevin delar en mycket liknande relation som den nyss beskrivna, men med en unik aspekt. Kevin är en stor fotoentusiast och älskar att fånga skönheten i naturliga element som blommor och träd, men han är autistisk och har därför svårt att anpassa sig till nya saker. Med tanke på sin sons framtid på universitetet hade Ken en innovativ idé. Han visste att det skulle vara svårt för Kevin att ta foto- och konstkurser utan personligt stöd.

Så Ken bestämde sig för att hjälpa Kevin genom att skriva in honom på Joliet Junior College för att gå på lektioner tillsammans varje torsdagskväll. Deras akademiska äventyr började 2022 med en keramikkurs: "Jag var tvungen att göra samma läxor som han måste göra. Mitt studentkort ligger bredvid hans", berättar Ken. Lloyd Wassenar, konstläraren, berömde de andra elevernas beteende mot Kevin.

Han berättar att han i början av terminen hade förklarat Kevins tillstånd och att han var autistisk för att få de andra eleverna att förstå sonens situation och skapa större solidaritet och förståelse i klassen. Enligt Lloyd var deras upplevelse rörande för alla. Han kunde se bandet mellan far och son och hur de stöttade varandra.

Advertisement

Pappa och son-duon har också ställt ut sina verk i skolans galleri och tävlar på ett vänskapligt sätt, där Kevin skämtar om sin pappas arbete: "Det går bra för honom, kanske!"

Ken sa att han bedömer upplevelsen av att gå i samma klass som sin son som "otrolig" och att det motiverade dem båda att fortsätta ta konstkurser under de närmaste åren. Han rådde också andra föräldrar till barn med autism att göra denna resa med sina barn, för det är det värt. "Vi kommer att fortsätta att se vart dessa äventyr tar oss," kommenterade Ken.

Deras erfarenhet visar att med kärlek, tålamod och engagemang kan vi övervinna alla hinder och uppnå fantastiska saker tillsammans.

Advertisement