En tjej har inte pengar till bussen när hon ska på arbetsintervju så chauffören tvingas göra ett val

av sofia

06 Juni 2023

En tjej har inte pengar till bussen när hon ska på arbetsintervju så chauffören tvingas göra ett val
Advertisement

Ibland tenderar vi att underskatta kraften i en enkel handling av vänlighet som kan ha en enorm inverkan på någons liv. En liten gest kan göra skillnaden mellan en svår dag och en mycket bättre sådan, eller till och med förändra en persons liv till det bättre.

Det behöver inte röra sig om storslagna gester utan det kan faktiskt räcka med mycket lite: ett uppriktigt leende, en hjärtlig komplimang eller några uppmuntrande ord. Dessa är handlingar som kan överföra mänsklig värme och sprida positiv energi. Historien vi ska berätta nu är ett bra exempel på detta.

via Upsocl

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Allt började med Don Joemir, en busschaufför som såg en ung brasiliansk kvinna som sökte arbete kliva på hans buss. Hon hade inte tillräckligt med pengar på sitt kort för biljetten och kände sig uppgiven. Förstående för hennes situation bestämde sig mannen för att hjälpa henne. Han lät henne gå på bussen utan att debitera henne och gav henne till och med pengar för tillbakaresan så att hon inte skulle bli strandsatt. Denna gest hade en enorm inverkan på den tjejens liv.

Tack vare chaufförens generositet fick den unga kvinnan jobbet och, naturligtvis, var hon överlycklig över nyheterna. Men hon glömde inte att tacka Don Joemir, den godhjärtade mannen. Varje vänlig gest genererar en annan, och den unga tjejen från Rio de Janeiro bestämde sig för att dela historien på sociala medier för att hitta sin hjälte och tacka honom personligen.

Advertisement

"Jag hade varit arbetslös i 4 månader. Jag skickade ett CV via e-post, men när jag gick till butikerna fick jag följande svar: "vi accepterar inte meritförteckningar". Jag förstod också varför de inte accepterade det, men på något sätt återvände jag hem frustrerad. Tisdag morgon fick jag ett samtal angående en intervju, som skulle äga rum 14.30 samma dag. Jag började rusa för att hinna i tid. Väl på bussen insåg jag att jag inte hade några pengar och chauffören sa att jag kunde åka med ändå. Han gav mig till och med pengar för returbiljetten! Jag skulle vilja träffa honom igen för att uttrycka min djupaste tacksamhet!", skrev den unga kvinnan.

Chauffören fick beskedet tack vare sociala medier och de två träffades igen, så den unga kvinnan fick möjlighet att tacka honom ännu en gång och personligen informera honom om att hon hade fått jobbet. Vi hoppas att berättelser som denna ska inspirera oss alla att göra goda gärningar så ofta som möjligt.

Advertisement