80 år gammal tvingas den här vaktmästaren fortfarande att arbeta, men eleverna samlar in 200 000 dolar för att hjälpa honom

av sofia

27 Februari 2023

80 år gammal tvingas den här vaktmästaren fortfarande att arbeta, men eleverna samlar in 200 000 dolar för att hjälpa honom
Advertisement

Vid en viss ålder är det normalt att man börjar vilja gå i pension, trots att man varit förtjust i sitt jobb och i det som varit en daglig syssla under hela livet. Ändå finns det människor som, även om de är trötta och har många års arbete bakom sig, inte har möjligheten att vila och ägna sig åt det de gillar mest.

Det här är fallet med 80-åringen vi nu vill berätta om, som med många års karriär bakom sig och trots sin trötthet ändå behövde jobba för att kunna överleva. Som tur var ingrep några mycket speciella barn in och gav honom en hjälpande hand.

via FOX 4 Dallas-Fort Worth

Advertisement
Greyson Thurman/Gofundme

Greyson Thurman/Gofundme

Greyson Thurman är en skolelev från Callisburg, Texas, USA, som har fått mycket uppmärksamhet för att ha introducerat en mycket speciell man för allmänheten: Mr. James. Mannen, nu 80 år gammal, arbetade fortfarande i den unge mannens skola som vaktmästare trots sin ålder.

Efter att ha nått en viss milstolpe hoppas alla kunna lämna jobbet och äntligen ägna sig åt sin familj eller sina hobbyer, i lugn och ro gå i pension helt enkelt. Synd att det finns människor som utan att kunna ta hänsyn tidens gång eller trötthet måste fortsätta att arbeta. Mr. James var i en liknande situation, åtminstone tills några elever från skolan där han arbetade ingrep.

Advertisement

Greyson startade detta underbara initiativ med hjälp av en video där han filmade mannens arbete runt i skolans korridorer. I bildtexten till bilderna skrev pojken: "Jag och mina klasskamrater kan inte stå ut med att se Mr James här, ingen i hans ålder borde städa upp våra röror för att kunna försörja sig." Ett direkt och tydligt budskap som rörde hela webben.

Sedan, utan att stanna vid denna enkla iakttagelse, skapade eleven en insamlingssida helt tillägnad mannen, för att kunna avsätta det belopp som krävdes för att pensionera honom. Donationerna ökade snabbt till 150 000 dollar, innan de växte till 200,000 dollar. Mycket pengar som äntligen kommer att ge den äldre mannen möjlighet att vila och njuta av sin ålderdom.

Vi är ibland benägna att tro att unga människor är ytliga och att deras största önskan är att ha roa sig, men Greyson och hans kamrater har bevisat raka motsatsen. Genom att sätta denna solidaritetsmaskin i rörelse har de visat en altruism som är uppmuntrande och som är ett gott exempel för var och en av oss.

Advertisement