Han får ett brev levererat efter mer än 100 år som hade skickats år 1916

av sofia

26 Februari 2023

Han får ett brev levererat efter mer än 100 år som hade skickats år 1916
Advertisement

Korrespondensen via brev har successivt minskat med årens gång, framför allt efter den tekniska utvecklingen och tillkomsten av internet. Idag räcker det med ett klick för att kunna kommunicera med någon som till och med befinner sig många kilometer bort, och vi behöver inte längre vänta dagar eller veckor på att ett svar ska komma i brevlådan. En gång i tiden fanns det dock inga e-postmeddelanden och vanlig post var säkerligen ett av de viktigaste kommunikationsmedlen som fanns. Trots detta kunde även fel eller förseningar uppstå i leveransen av ett brev eller paket och detta är precis vad historien vi vill berätta för dig idag handlar om. En kille hittade i sin brevlåda, ett minst sagt unikt brev som skickats år 1916, men som dock anlände till sin destination mycket sent!

via London Wales Online

Advertisement
Instagram / breadandrosestheatre

Instagram / breadandrosestheatre

Finlay Glen, en 27-årig man som bor i ett flerfamiljshus på Hamlet Road, Crystal Palace i London, fick detta märkliga brev vars betydelse han först inte hade förstått. Kuvertet var daterat "6:e februari 16" vilket Finlay helt enkelt trodde var 2016. Efter ett tag insåg den unge mannen att brevet måste ha skickats 1916 eftersom frimärket tydligt bar porträttet av George V, som regerade i Storbrittanien från 1910 till 1936. Efter en tid var Finlay nyfiken på att öppna brevet och lyckades med hjälp av sin flickvän och andra specialister spåra avsändaren.

Brevet, som kom fram 2021, var adresserat till en fru Oswald Marsh, som vid den tiden var hustru till en förmögen frimärksmagnat. Brevet börjar så här: "Min kära Katie, kan du ge mig din hjälp? Jag skäms ganska mycket över mig själv efter att ha berättat vad jag gjorde på klubben." Resten av brevet är svårt att tyda, men det är undertecknat av någon som heter Christabel, som tros vara mamma till Oswald Marsh.

Advertisement
Public Domain Pictures / Not the actual photo

Public Domain Pictures / Not the actual photo

Stephen Oxford från Norwood Society tittade på brevet och som historiker försökte han förklara situationen bättre: "Han var en mycket framgångsrik affärsman i Norwood, en frimärkshandlare som bodde i ett antal hus i området. Då jag är en lokal historiker, blev jag förvånad och glad över att få detaljerna om brevet och var glad över att få veta mer om Oswald Marsh och vad som hände på gatan i Upper Norwood," avslutade forskaren och tillade bara att brevet kunde ha tappats bort i ett hörn av Sydenhams sorteringskontor och hittats först nyligen.

Det är verkligen fascinerande att stå ansikte mot ansikte med saker från det förflutna och rekonstruera dess historia, håller du inte med?

Advertisement