Han köper ett förråd för 680 euro och hittar några gamla tidningar där inne som dock visar sig vara värda 85 000 euro

sofia

24 Januari 2023

Han köper ett förråd för 680 euro och hittar några gamla tidningar där inne som dock visar sig vara värda 85 000 euro
Advertisement

Tur kommer alltid i de mest oväntade ögonblicken för annars skulle man inte kunna definiera den som sådan. När den är förutsägbar är den i själva verket vanligtvis resultatet av den enskilde individens intuition. Ibland kan dock intuition och tur gå hand i hand och förvandlas till en positiv blandning.

Detta vet Dave Hester mycket väl, en man som tycker om att fynda genom att köpa gamla lagerutrymmen för några hundra euro styck. Nyligen köpte han ett för drygt 680 euro och blev förvånad över att upptäcka att han hade ramlat på en riktig guldgruva.

via The Sun

Advertisement
Facebook - Storage Wars on A&E

Facebook - Storage Wars on A&E

När Dave öppnade förrådsdörren, möttes han av ett berg av gamla tidningar. I ett klipp som publicerats på Storage Wars Facebook-sida kan man höra Dave säga besviket: "Det ser ut som att någon har köpt ett gäng tidningar." När han undersökte dem närmare tystnade hans sarkasm omedelbart. Det rörde sig inte om vilka tidningar som helst, utan alla var relaterade till dagen då den legendariske sångaren Elvis Presley dog år 1977.

"Det här kan vara en stor sak, något som kommer att vara värt hundratals dollar eller tusentals dollar eller till och med tiotusentals dollar. Jag kan inte ens föreställa mig hur många mycket sällsynta specialutgåvor som finns här", säger Dave. Strax efter valde Dave att förlita sig på en expert, Joseph Caretta, fan och samlare av föremål från den bortgångne King of Rock sedan 1962.

Facebook - Storage Wars on A&E

Facebook - Storage Wars on A&E

Bland de hundratals tidningarna berättar Caretta att han hade två grupper av tidningar på 300 exemplar vardera, för totalt 600 tidningar av intressant värde: den första - som släpptes efter det fem dagar långa evenemanget till minne av Elvis död - av ett värde på minst 5 euro per exemplar. Den andra, daterad dagen efter Elvis försvinnande, är avgjort mer lönsam. Experten rådde honom att sälja dem för minst 10 euro styck.

Dave bestämde sig då för att sälja de dyraste tidningarna på eBay till ett högre pris än det rekommenderade priset och hans intuition visade sig vara mer än korrekt. Han lyckades tjäna den imponerande summan av 85 000 euro. Inte illa för ett gammalt förråd köpt bara för några hundra euro, håller du inte med?

Advertisement