En flicka tar med sig skor till skolan som hon inte längre använder: "De är fina och jag skulle vilja ge dem till någon som inte har några"

sofia

05 Januari 2023

En flicka tar med sig skor till skolan som hon inte längre använder: "De är fina och jag skulle vilja ge dem till någon som inte har några"
Advertisement

Att umgås med barn är en underbar upplevelse. De tenderar att alltid vara oförutsägbara och vet verkligen hur de ska överraska oss och det finns tillfällen då vi kan lära oss mycket av dem. Med sin spontanitet och sitt rena sinne kan de utföra mer eller mindre stora gester som vi vuxna ofta kan hämta inspiration ifrån.

En sådan sak hände i historien vi nu vill berätta. I det här fallet var det en flicka i grundskolan som gjorde en särskild begäran till sin lärare. Låt oss tillsammans ta reda på vad det rör sig om.

via Mary Moraes/Facebook

Advertisement

Mary Moraes bor i Cruzeiro do Sul i Brasilien och arbetar som grundskollärare. Det var hon, genom ett inlägg publicerat på hennes Facebook-konto, som gjorde en av sina små elevers gest känd. Tydligen hade Isabela, en helt vanlig skoldag gått in i klassrummet och bett läraren att göra ett tillkännagivande.

"Jag skulle vilja ge några av mina klasskamrater de här skorna - sa den lilla flickan - de passar mig inte längre, men de är så vackra och jag önskar att någon kunde använda dem". Kvinnan uppskattade detta förslag väldigt mycket och det rörde henne djupt.

Omedelbart efter tillkännagivandet räckte en förstaklassare upp sin hand och sa att det var hennes storlek. Isabela gick sedan fram till henne, gick ner på knä vid hennes skolbänk och, efter att ha tagit av henne sandalerna, satte hon på henne dessa vackra små skor. "Jag håller fortfarande på att återhämta mig från känslan" - kommenterade Moraes.

Vem skulle, trots allt, inför en sådan scen inte ha blivit rörd och positivt överraskad av lilla Isabelas vänlighet? Förmodligen väldigt få och deras lärare klarade inte av att hålla tillbaka känslorna. "Låt oss föra vidare till våra barn vikten av att älska, ge och respektera andra, bara på detta sätt kommer vi att kunna skapa en bättre värld att leva i".

Advertisement

Ord med vilka Mary avslutade sitt inlägg och som perfekt sammanfattar en sådan liten gest som innehöll väldigt mycket kärlek. Vi hoppas verkligen att fler och fler människor kommer att hämta inspiration från den här lilla tjejen och agera på samma sätt även i andra situationer.

Vi vill bara gratulera lilla Isabela och tacka henne för det hon har bestämt sig för att göra.

Advertisement