Hon går ut med en kille 3 gånger, men när han inser att det inte kommer att fungera ber han om att "få pengarna tillbaka"

sofia

10 Januari 2023

Hon går ut med en kille 3 gånger, men när han inser att det inte kommer att fungera ber han om att
Advertisement

De första dejterna mellan två personer är avgörande tillfällen för att förstå om man är kompatibla tillsammans och om man eventuellt vill inleda ett nytt förhållande. Att dejta någon får såklart inte alltid ett positivt resultat och det är mycket troligt att två personer slutar ses efter den andra eller tredje dejten. Men vad gör man då?

Alex Colboth, från Milwaukee i Wisconsin, USA, blev chockad över begäran från den senaste killen hon gick ut med som hon lärde känna via en dejtingsajt. Den unga killen, som bär initialerna CK, bad henne att återbetala honom hälften av de pengar han hade spenderat på deras dejter.

via DailyMail

Advertisement

Tjejen delade meddelandet på Twitter, där man kan läsa dessa ord: "Hej Alex, eftersom du och jag inte kommer att ses igen, är det inte mer än rättvist att be dig om återbetalning för dejterna vi varit på. Om jag inte misstar mig, var det tre möten där vi gick till barer och restauranger där jag betalade för båda. Jag skulle säga att 35 dollar är mer än rimligt för maten och dryckerna jag köpte till dig de kvällarna. Jag ser dig som en ärlig tjej och hoppas att du kommer att överväga att återbetala mig. Tack!" Allt detta tillsammans med en länk för att betala den begärda avgiften.

Förutom fotot på meddelandet kommenterade Alex personligen hela situationen och kallade honom extremt "oförskämd". Hon förklarade senare att hon vid alla tre tillfällena erbjudit sig att betala sin halva, men att CK alltid vägrat, så hon tycker inte att det finns någon anledning att ersätta sin numera före detta uppvaktare för de dejter han insisterat på att betala. Inlägget fick över 184 000 reaktioner och har översvämmats av kommentarer, bland vilka många har återupptagit den urgamla debatten om vem som bör betala för en dejt.

Vissa var överens och tyckte att Alex hade helt rätt: "Att dejta är att pröva sig fram. Du lägger ner din tid, dina pengar, vad som helst på det och ibland fungerar det inte och du går därifrån tomhänt. Du har fattat beslutet att spendera dina pengar och nu du är arg över att du inte fick något? Det är inte tjejens problem", skrev en användare.

Andra tog dock CK:s parti: "Kalla mig galen, men det verkar rätt för mig. Han har investerat tid och pengar i ett nytt förhållande och eftersom det här var slöseri med tid vill han inte att det ska bli förlorade pengar... Om jag kunde ta tillbaka alla pengar jag spenderat på människor som sedan lämnat mig, skulle jag göra det”, kommenterade en tjej.

Vad tycker du om saken?

Advertisement