Hennes man är inte längre självständig efter en olycka så hon gifter sig med en annan man, men gör något helt oväntat

av sofia

06 Augusti 2023

Hennes man är inte längre självständig efter en olycka så hon gifter sig med en annan man, men gör något helt oväntat
Advertisement

"I hälsa och i sjukdom" - vem av oss har aldrig hört den här frasen minst en gång och kanske till och med uttalat den. När du gifter dig med den du älskar, men även de som inte firar sin relation med en helig rit, utbyter två personer detta löfte. Att hålla det är inte enkelt eller självklart, men det finns de som lyckas hålla detta löfte för resten av livet oavsett vad som händer.

Detta är fallet med kvinnan i centrum av berättelsen vi nu vill berätta för dig. En fru som till hundra procent hedrade det löfte hon hade gett mannen hon älskade, även när deras liv förändrades totalt.

via Daily Mail

Advertisement

Kristen Armstrong är en 38-årig kvinna som har valt att dela den gripande historien om henne själv och hennes exman Brandon Smith med resten av världen. De två träffades på gymnasiet och har varit oskiljaktiga sedan dess. Deras kärlek är djup och de hyllade den genom ett bröllop och ett fantastiskt äktenskap. Synd bara att ingen av dem kunde föreställa sig vad som skulle hända inom loppet av två år från det fantastiska datumet.

När allt hände var Kristen bara 24 och arbetade som logoped, medan hennes man var 23 och var mekaniker. De var i början av sin ungdom, lyckliga och förälskade, men sedan slog tragedin till. Mannen var inblandad i en mycket svår bilolycka och låg i koma i två månader.

Under en mycket lång period då vår huvudperson alltid var nära honom, talade hon med många läkare för att få reda på hennes bättre hälfts öde, och till slut var hon tvungen att fatta ett drastiskt och smärtsamt beslut.

Advertisement
u/Gurdel/Reddit

u/Gurdel/Reddit

När hon väl kom till sjukhuset direkt efter olyckan upptäckte 38-åringen att mannen låg på intensivvårdsavdelningen, att han drabbats av ett mycket svårt trauma och att hans liv hängde på en mycket tunn tråd.

"De visste inte om han skulle överleva eller inte - sa hon - men i vilket fall sa de till mig att Brandon aldrig skulle bli sig lik igen på grund av skadorna. Men jag fortsatte att hoppas på ett mirakel och att kunna ha min man tillbaka som han var före olyckan."

Vilket med tiden blev mer och mer osannolikt. Kristen befann sig vid ett vägskäl: fortsätta förhållandet eller be om skilsmässa för att börja ett nytt liv? Valet föll på det andra alternativet och hon ansökte om separation. Men hennes kärlek till den mannen förblev intakt och hon gav ett högtidligt löfte. Hon skulle aldrig, aldrig ha lämnat honom definitivt. Hon skulle ha blivit hans lagliga vårdnadshavare och så blev det.

 @followmetothemouse

@followmetothemouse

Utan att tänka för mycket skickade hon denna begäran vidare till domaren, som uttryckte flera tvivel om valet. "Domaren frågade mig vad som skulle ha hänt den dagen jag hade en egen familj - säger 38-åringen - skulle jag fortfarande ta hand om Brandon? Jag svarade att jag tänkte göra det och han är fortfarande en integrerad del av mitt liv idag, samt mina barns och min mans".

Kristen startade, efter upplösningen av sitt första äktenskap, en ny familj, den hon alltid velat ha. Hon gifte sig med James Armstrong 2015, de fick barn, men hade aldrig för avsikt att lämna Brandon ensam.

"Vi tar med honom till vårt hus varje vecka, vi går ut tillsammans och går på restauranger - säger James - Det vackraste är att se hur mycket min familj har accepterat den här mannen och är en del av oss".

 @followmetothemouse

@followmetothemouse

James, som är 36 år gammal och Kristens nya man känner en stark omtanke för sin frus ex, tar hand om honom, hjälper honom att äta och skulle aldrig låta kvinnan ta hand om honom ensam. I många klipp som lagts upp på sociala medier kommer detta fram: en djup kärlek till en mindre lyckligt lottad person och viljan att hedra ett avlagt löfte. Hur många skulle göra det under liknande förhållanden?

Vi kan inte svara med säkerhet, men vi kan bara ta ett exempel från denna familj och från den kärlek de lyckas ge varandra trots svårigheterna.

Advertisement