En budbärare som arbetar för Amazon stannar för att hjälpa en gymnasieelev att knyta sin slips

av sofia

12 November 2023

En budbärare som arbetar för Amazon stannar för att hjälpa en gymnasieelev att knyta sin slips
Advertisement

Ibland är det just de små utmaningarna som är mest anmärkningsvärda, vi pratar om situationer då en liten sak kan få konsekvenser som har en stor inverkan på vår vardag...

Det krävs inte mycket för att en liten detalj ska förstöra festen, bokstavligen i det här fallet. Huvudpersonen i den här berättelsen var redo att gå på en viktig skoldans men någon märkte att det fanns något som gjorde honom osäker och bestämde sig snabbt för att ingripa.

Advertisement

En gest av ren vänlighet

En gest av ren vänlighet

FOX 10 Phoenix/Youtube

Luke Breier, en 17-årig kille från Chicago, var ute i sin trädgård redo att visa upp sina snyggaste kläder som han skulle ha på sig på skoldansen. Luke hade på sig sin fina grå kostym när en budbärare plötsligt stoppade honom.

Mannen som heter Eligha Bryant är 42 år gammal och arbetar som kurir för Amazon och var mitt i sitt arbetspass när han plötsligt märkte att Luke nervöst pillade med sin slips. Han gick då fram till killen och erbjöd sin hjälp.

Kortfattat förklarade han för killen att hans slipsknut var dåligt gjort och arbetade hårt för att fixa till den åt honom: "Du förstår, när jag såg dig var det som att plötsligt färdas tillbaka i tiden. Jag klädde mig alltid i sådana raffinerade och eleganta kläder när jag var 10 år gammal och min mamma tog mig till kyrkan på söndagar så jag var tvungen att lära mig att knyta en slips”, sa budbäraren. Och detta är inte allt.

Advertisement

Den stora händelsen

Mannen förklarade tålmodigt varje steg för killen, visade honom alla nödvändiga rörelser och passade till slut på att fixa Lukes slips så att den såg perfekt ut.

Killens föräldrar iakttog det hela och filmade scenen som gjorde dem minst lika förvånade som de blev rörda: "Vi bor i ett kvarter där det ofta är rasistiska spänningar och att se en främling göra en sådan trevlig gest mot min son var verkligen känsloladdat", förklarar Nicole Breier, tonåringens mamma. "Det var vackert att se två människor interagera med varandra utan att lägga någon vikt vid den andras hudfärg, det är så det ska vara", tillade hon.

Luke berättade sedan att Bryants "mästerliga arbete" gjorde hans utseende helt enkelt perfekt och tillade hur mycket den osjälviska gesten avslöjade om mannen: "Hans beteende säger mig mycket om honom, han är definitivt en bra person." Killen gick till dansen med ett väldigt bra humör på grund av upplevelsen han just hade haft, och videon av Bryant som stannar upp för att lära killen hur man knyter en slips hamnade på de lokala nyheterna.

En magnifik berättelse som påminner oss om vikten av vänlighet och altruism!

Advertisement