En ung mamma hittar 42.000 dollar i några använda kläder och ger tillbaka dem till ägaren - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En ung mamma hittar 42.000 dollar i…
En bebis blir övergiven under 18 timmar i en väska, men räddas till slut av en man av en ren händelse Barnen vägrar bjuda pappan på sin mammas begravning efter att ha fått reda på att han var otrogen mot henne sedan flera år tillbaka

En ung mamma hittar 42.000 dollar i några använda kläder och ger tillbaka dem till ägaren

02 April 2021 • Av sofia
3.021
Advertisement

Att hitta pengar på gatan eller gömda i gamla kläder? Kanske var det bara Kalle Ankas kusin Alexander Lukas som hade den turen. I verkligheten växer tyvärr inte pengar på träd utan måste tjänas genom hårt arbete. Andrea Lessing hade precis fått jobb i en secondhand-butik, vars intäkter delvis gick till välgörenhet för samhällets fattiga. En vacker dag medan Andrea ordnade varorna i butiken hittade hon ett par 100-dollarsedlar i två gamla begagnade tröjor. Ursprungligen trodde hon att det var falska sedlar, men sedan hittade hon resten av "skatten": 42 000 dollar i kontanter!

Andrea Lessing ordnade om de begagnade kläderna som skulle säljas längst bak i butiken och letade efter eventuella fläckar eller revor som skulle repareras när hon hittade pengarna. Två 100 $ sedlar som hon ursprungligen trodde var falska. Strax efter hittade den unga mamman resten av pengarna. Vid synen av 42 000 dollar gick Andrea direkt till sin dotter. Hon skulle snart ha fyllt 6 och med de pengarna, kunde hon ha råd att ordna en underbar födelsedagsfest åt henne!

Men efter att ha dagdrömt i några minuter bestämde Andrea sig för att göra en annan typ av val, det som kändes mest rätt. Hon bestämde sig för att försöka spåra ägaren till pengarna för att återlämna dem.

Den unga mamman informerade sedan sin chef om hur mycket pengar hon hade hittat och kort därefter lyckades butiken spåra ägaren som hade kommit in med dessa kläder. De lyckades även identifiera ägaren tack vare några papper som låg ihoprullade tillsammans med sedlarna.

Advertisement

"Jag gjorde det rätta" säger Andrea och handlade efter det som hennes samvete talade om för henne att göra. Om du gör gott kommer det förr eller senare att komma tillbaka till dig. Ett enkelt och konkret sätt att se på livet, vilket får dig att genomföra vänliga och empatiska handlingar som gör världen till en bättre plats. Andreas gest gick garanterat inte obemärkt förbi, särskilt för ägaren till alla pengarna, som valde att ge henne 1 000 dollar som "belöning". Andrea bröt ut i tårar när chefen överlämnade pengarna åt henne och berättade för henne vad ägaren till de två tröjorna och alla pengarna ville.

Kanske en gest som inte alla skulle ha haft ärligheten att utföra. Vad skulle du ha gjort? Skriv i kommentarerna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack