Han överges som nyfödd i en soptunna, men startar eget och blir miljonär när han är 31 år gammal

av sofia

25 Januari 2023

Han överges som nyfödd i en soptunna, men startar eget och blir miljonär när han är 31 år gammal
Advertisement

Livet erbjuder alltid nya utmaningar och hemligheten för att bli framgångsrik är att vara stark nog att övervinna dem. Det var vad Freddie Figgers bevisade för världen när han förvandlades från en övergiven bebis till en framgångsrik entreprenör. Freddie föddes år 1989 och fick ingen lätt start i livet och han upptäckte det när han bara var 8 år från sina adoptivföräldrar, Nathan och Betty Mae Figgers.

Nathan var underhållsarbetare för ett företag och Betty var lantarbetare. De bodde i en liten stad i norra Florida och var omkring 50 när de träffade Freddie, som bara var två dagar gammal. De hade redan erfarenhet sedan tidigare som fosterföräldrar, men de bestämde sig för att välkomna honom med en officiell adoption.

via BBC

Advertisement

"Jag var ett väldigt smart barn, så jag frågade min pappa om mitt ursprung och han behandlade mig som en vuxen och sa:" Jag ska berätta sanningen. Din biologiska mamma lämnade dig i en soptunna, och jag och din riktiga mamma ville inte skicka dig till fosterhem så vi adopterade dig: du är och förblir vår son. Jag blev förstenad, berättar han. "Jag trodde att jag var skräp och kände mig oönskad, men bara i fem minuter. Min far tog tag i min axel och sa: "Hör du, låt aldrig det här störa dig. Vi älskar dig mer än något annat i världen." Jag gick genast tillbaka till att känna mig älskad av världens bästa föräldrar. De såg alltid till att jag hade allt det jag behövde, men de andra barnen i stan var hemska. De kallade mig fula saker, de retade mig och jag blev väldigt upprörd”, fortsätter Freddie.

Vid 9 års ålder fick Freddie sin första dator: den var använd och defekt, men han lyckades fixa den med några försök och visade omedelbart sin talang inom teknikområdet. Han fick sitt första jobb vid 12 års ålder och vid 15 års ålder var han redan ägare till ett molnföretag. Idén att starta företaget kom till honom när en tornado drabbade en bilhandlare i Alabama och alla hans datorfiler gick förlorade. Så han bestämde sig för att skapa ett webbutrymme där han lätt kunde hämta dem när som helst. Han uppfann också en speciell sko som hade en GPS-spårare för att se till att hans pappa alltid var säker.

Advertisement

Han lämnade skolan väldigt tidigt eftersom han hela tiden fick jobberbjudanden och ett projekt gjorde att han var tvungen att vara frånvarande i cirka 3 veckor. Under den här tiden skapade han en hel datormjukvara som han sålde för 80 000 dollar. Därifrån började han investera i sitt telebolag, Figgers Communication. Vid 24 års ålder hade han redan byggt 80 skräddarsydda program. Han är nu 31 år gammal och hans företag är värt över 62 miljoner dollar.

Figgers har inte glömt sitt ursprung och av denna anledning är han mycket hängiven sociala frågor och filantropi, erbjuder stipendier till förtjänta universitetsstudenter, sponsrar program för ungdomar eller hjälper äldre människor i ekonomiska svårigheter: «Jag vill ha en inverkan på den här världen och förändra idag för en bättre morgondag, för pengar är inget annat än ett verktyg, men med detta verktyg kan du förändra livet för vanliga människor genom möjligheter. Låt inte dina omständigheter avgöra vem du är."

En stor revansch efter en svår barndom, håller du inte med?

Advertisement