Han vinner 50 miljoner dollar, men dagen efter går han ändå upp klockan 4:30 på morgonen för att gå till jobbet

av sofia

10 November 2023

Han vinner 50 miljoner dollar, men dagen efter går han ändå upp klockan 4:30 på morgonen för att gå till jobbet
Advertisement

Vem skulle inte vilja vakna upp en morgon, gå ut och dricka kaffe, kanske köpa en lott, skrapa den och upptäcka att man plötsligt har vunnit en otroligt stor summa pengar? Svaret är så självklart och det finns ingen anledning att ens säga det eftersom en sådan händelse är en mycket vanlig önskan av många anledningar.

Att ha sådan tur är dock inte något för alla och det är få människor som ser sina liv förändras så plötsligt till det bättre. Ändå är det inte sagt att en god nyhet som denna kommer att rubba en persons hela existens och huvudpersonen i den här historien är ett bevis på detta.

Advertisement

En enorm vinst

En enorm vinst

Pierre Richer/Facebook

Låt oss för ett ögonblick försöka sätta oss in i hur det är att vara en man eller kvinna som plötsligt får en förmögenhet i sina händer: vad är det första du skulle göra? Beroende på vilken situation man befinner sig i har vi alla olika svar, men tanken på att sluta jobba är nog väldigt vanlig, månadslönen skulle trots allt inte längre behövas med alla de pengarna i fickan. Men det betyder inte att alla resonerar på det sättet.

Pierre Richer, en 60-åring, hade den underbara turen att plötsligt bli supermiljonär. Mannen sa att han köpte lotterna av en slump när han var i en mataffär med sin dotter. Tillsammans höll de på att handla när han bestämde sig för att köpa två lotter för bara 10 dollar, utan att förvänta sig att vinna en massa pengar. Det gick dock inte som han trodde.

Advertisement

Hans situation förändrades radikalt

Great shot

Pubblicato da Pierre Richer su Venerdì 28 luglio 2023

Först dagen efter att de köpt lotterna och när de alla var hemma följde de dragningen och insåg att de hade blivit miljonärer. Vinsten blev inte en, två eller tre, utan 50 miljoner. En häpnadsväckande summa som skulle göra vem som helst förvånad och garanterat bli något som vänder upp och ner på den personens tillvaro. Så var dock inte fallet för Pierre.

"Min fru och min dotter var väldigt euforiska - berättar mannen - men jag blev inte så upprymd. Jag blev bara lite glad". Detta eleganta sätt att reagera på denna nyhet och hans lugn höll i sig även under de följande dagarna. Enligt vad mannen själv berättar vaknade han nästa dag klockan 4:30 på morgonen som vanligt och gick till jobbet.

Han behöll sin dagliga rutin

Han behöll sin dagliga rutin

Pierre Richer/Facebook

Pierre arbetar som chaufför på logistikavdelningen på ett cateringföretag och förklarar att han aldrig någonsin skulle vara frånvarande utan förvarning. "De behöver mig, det vet jag. - förklarar han - Jag kunde inte lämna dem utan förvarning. Det är jag som styr avdelningen och utan mig kan de inte jobba". Så, utan alltför många tvivel, ställde han väckarklockan, klev upp och begav sig till jobbet för att starta sitt skift.

Varför gjorde han det? Även om vinsten var enorm, oväntad och säkert skulle förändra deras liv ville han helt enkelt ge sig själv lite tid att reflektera över de val han skulle vara tvungen att göra. Han skulle förmodligen köpa ett hus och en ny bil, men varför göra allt på en gång? Pengarna är numera deras, ingen skulle ha tagit något ifrån dem, så det var smartare att utvärdera situationen i lugn och ro. Dessutom skulle 60-åringen snart gå i pension så det var ingen poäng att plöstligt inte längre dyka upp på jobbet och lämna in en avskedsansökan.

Skulle du ha gjort detsamma om du varit i hans situation eller inte?

Advertisement