Ett par i femtioårsåldern släpper allt och bestämmer sig för att bo på ett kryssningsfartyg: "Det kostar mindre än vårt bolån"

av sofia

04 Augusti 2023

Ett par i femtioårsåldern släpper allt och bestämmer sig för att bo på ett kryssningsfartyg: "Det kostar mindre än vårt bolån"
Advertisement

Föreställ dig ett liv där du vaknar upp varje dag på en annan plats, omgiven av fascinerande kulturer, hisnande landskap och minnesvärda möten. Att resa jorden runt är en gränslös upplevelse, en oändlig resa av upptäckter och förundran. Promenera längs okända gator, smaka exotiska rätter och andas in luften från avlägsna länder.

Varje destination skulle ge dig en del av sin unika charm, berika din själ och vidga dina vyer. Det skulle bli ett oändligt äventyr, en dröm som går i uppfyllelse, en förtrollad dans mellan resor och lycka och det är vad ett modigt amerikanskt pensionerat par har valt att göra. Låt oss lära känna dem bättre.

via Unilad

Advertisement

Angelyn Burk, en dynamisk 53-åring, och hennes man Richard, båda pensionärer i USA, planerar att tillbringa de närmaste månaderna ombord på ett kryssningsfartyg och praktiskt taget inte gå i land sedan de senast besökte Seattle i maj 2021. Paret har en passion för resor, ta bara en titt på Angelyns sociala medier, där du kan beundra selfies på exotiska platser och i konststäder, som Rom, där de förevigade ett ögonblick framför Fontana di Trevi.

Deras resplan 2022 har tagit dem till Mexiko, Costa Rica, Kanada, Alaska, Japan, Indonesien och Vietnam.

På frågan om hur de har råd med den här livsstilen förklarar Angelyn att de har räknat för att avgöra hur mycket de kan spendera. Deras maximala budget är hundra dollar per dag för båda, men de kan gå upp till 135 dollar om det behövs.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"I år spenderade vi 86 dagar på kryssning till en genomsnittlig kostnad av 89 dollar per dag för båda", förklarar Angelyn i en intervju. Hon förklarade också att när hon planerar kryssningar försöker hon stanna på samma fartyg så länge som möjligt, så länge det är lönsamt.

Paret planerar att tillbringa större delen av sina pensionsår ombord på kryssningsfartyg.

Men vilka är fördelarna med att bo på ett fartyg som pensionär? "Tja, det finns många. Var annars kan du njuta av ett färdmedel som tar dig till olika länder medan du slappar vid poolen eller sover i en bekväm säng?" svarade Angelyn och hon har ju faktiskt en poäng i det hon säger.

Advertisement