x
Han åker på semester och får en telefonräkning…
Han lämnar hälften av sitt arv till en vänlig kassör, men mannen är osäker på huruvida han ska ta emot det De sätter sig ned på en restaurang och inser att det finns väldigt lite personal så de går in i köket och hjälper till

Han åker på semester och får en telefonräkning på 91 000 euro när han kommer hem för att ha använt internet

30 Augusti 2022 • Av sofia
81.183
Advertisement

När man väljer att ta semester, väljer man inte bara sin destination baserat på platsens skönhet, utan också kostnaden för en vecka eller åtminstone några dagars avkoppling. Man tittar igenom sina besparingar och det är först när man är säker på att man har råd som man bokar sin resa. Dessutom, beroende på vilken plats man har valt, är det alltid viktigt att tänka på telefonkostnader och att inte gå för långt när det gäller användningen av samtal och internet, särskilt om priserna skiljer sig från ursprungslandet.

En sak som numera verkar konstigt att säga: vem skulle egentligen klara sig utan sin smarttelefon och klara att under en längre period vara ifrån från skärmen, utan att dela sitt liv på sociaa medier? Kanske finns det fortfanrade någon som klarar det och det är rätt att de som vill göra det gör det, men var noga med att inte överskrida de gränser som beviljats ​​av ditt telefonbolag, annars kan du hamna i samma situation som huvudpersonen i denna berättelse. En ung man som fick en telefonräkning på över 90 000 euro. Låt oss ta reda på varför.


Det här är Otavio, en ung irländsk man som blev viral på webben för att ha delat med sig av en mycket jobbig situation som han hamnat i med sitt telefonbolag. Efter 7 dagars avkoppling runt om i Europa återvände pojken till Irland, där han bor och arbetar, och fann en överraskning som väntade honom som gjorde honom minst sagt mållös. Otavio arbetar som städare och fick plötsligt ett meddelande där hans telefonbolag informerade honom om att han var tvungen att betala en räkning på 91 000 euro. En häpnadsväckande siffra som den unge mannen inte visste hur han skulle hitta pengar till.

Chockad av det meddelandet kontaktade han omedelbart kundtjänst för att be om förklaringar och fick veta att denna summa berodde på en överdriven konsumtion av trafik för att surfa på internet. Tydligen hade den unge mannen inte insett att mängden surf som hans abbonemang tillät hade överskridits och han hade fortsatt att använda sin telefon utan att ta hänsyn till saken. Telefonoperatören hade registrerat all trafik och hade sedan skickat räkningen till kunden.

Ovillig och oförmögen att betala på grund av brist på pengar gjorde Otavio sitt yttersta för att få saldot återkallat. Operatören visade sig omedelbart vara villig att gå honom till mötes genom att först minska beloppet som skulle betalas till 30 000 euro och sedan i slutändan sänka det till bara 91 euro. En helt klart acceptabel siffra om man tänker på hur det såg ut från början.

Efter det formella klagomålet klarade sig Otavio därför undan och situationen löste sig på ett bra sätt. Företaget passade dock på att påminna sina kunder om att det alltid är bra att noga läsa de meddelanden och notiser som man får, för att slippa otäcka överraskningar som de som drabbade vår huvudperson.

Advertisement

Har du någonsin hamnat i en liknande situation?

Tags: ResorWtfBerättelser
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack