Han installerar en övervakningskamera på sitt hotellrum och upptäcker att städpersonalen rotar bland hans grejer

av sofia

17 November 2022

Han installerar en övervakningskamera på sitt hotellrum och upptäcker att städpersonalen rotar bland hans grejer
Advertisement

När du reser måste du vara mycket uppmärksam på de platser du besöker, eftersom personlig säkerhet alltid är första prioritet för alla resenärer. En turist blir lättare rånad, så du bör aldrig sänka garden. Även när du är på ett hotell, en plats som borde vara säker, bör du vidta de rätta försiktighetsåtgärderna. Å andra sidan finns det alltid någon som tvivlar på ärligheten hos dem som städar rummen eller som helt enkelt inte gillar tanken på att en främling rör vid deras personliga tillhörigheter. Det finns de som, liksom huvudpersonen i den här historien, ville fånga en hotellstädare på bar gärning, tack vare teknikens hjälp.

via TikTok / clarincom

Advertisement
TikTok / clarincom

TikTok / clarincom

Arturo Brunello har bestämt sig för att använda teknik för att avslöja stölderna som verkar ha ägt rum på ett hotell där han hade bestämt sig för att ta in. Mannen bestämde sig för att placera en kamera på sin bärbara dator, för att fånga någon som försökte rota bland hans ägodelar eller till och med bestjäla honom på bar gärning. Kameran skulle bara aktiveras om någon kom in i rummet, eftersom den var inställd för att upptäcka rörelse, och det visade sig faktiskt vara rätt drag. En hotellanställd, en städare, gick in i Arturos rum och började rota igenom hans saker. Som tur var stal städerskan inget annat än en öl från rummets minibar, men hon hade ändå kränkt en kunds integritet. Videon lades sedan upp på TikTok.

Arturo hade blivit varnad av de dåliga recensionerna att stölder hade ägt rum på det hotellet och därför ville han undersöka det personligen och avslöja den skyldige.

Advertisement
TikTok / clarincom

TikTok / clarincom

"Var försiktig när du reser. Det här var första gången jag lämnade kameran på och spelade in. Jag tycker att detta är oroande", varnar Arturo. "Tack och lov, tog hon inget annat än öl", säger han avslutningsvis. Hotellet hanterade situationen mycket bra efter Arturos klagomål, så pass bra att de inte namngav någon källa, men sa att de inte var medvetna om några tidigare stölder. Alla nödvändiga åtgärder har i vilket fall vidtagits men vi är säkra på att även du från och med idag kommer att vara mer försiktig när du reser.

Har det hänt även dig att du misstänkt att någon rotar igenom dina saker när du inte är på ditt hotellrum?

Advertisement