En kvinna som är en fena på att spara delar sina tips: "Jag använder munvatten åtminstone 2 gånger innan jag kastar det"

sofia

17 November 2022

En kvinna som är en fena på att spara delar sina tips: "Jag använder munvatten åtminstone 2 gånger innan jag kastar det"
Advertisement

Att kunna klara sig till månadens slut och se till att ingenting saknas hemma är inte alltid lätt. Du måste vara mycket försiktig med utgifterna, för att inte överskrida din budget och för att kunna täcka varje daglig utgift, utan att göra alltför många uppoffringar. Alla har sin egen metod för att lägga lite åt sidan och spara pengar, men låt oss inse det, att göra det är inte lätt.

För att göra detta måste du vara uppmärksam på ställena där du handlar, priserna på de enskilda varorna att köpa och kolla erbjudanden, och ändå, är du inte ens säker på att kunna spara ens några växelmynt. Konsten att spara är därför inte något för alla och det finns människor som "specialiserar sig" på detta, till och med delar med sig av sina vanor för att hjälpa dem som har det svårast. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken, låt oss berätta mer om henne.

via The Sun

Advertisement

Clare Brooke är 43 år gammal och bor i Leeds, Storbritannien. Mamma till två barn i åldrarna 14 och 10, som blev omtalad på nätet på grund av sina sparmetoder. Kvinnan, som alltid gjort sitt bästa när det gäller att organisera huset och allt relaterat till familjen, tvingades precis som alla andra ta itu med prishöjningen och detta gjorde att hon blev mer uppmärksam. Hur kan man fortsätta leva normalt, lägga lite åt sidan, men utan att ge upp de goda sakerna i livet?

Kvinnan har hittat sina svar och sina strategier. "Att se till att inte spendera för mycket och köpa rabatterade varor har alltid varit en del av mitt liv - hon sa - Sedan jag var liten har mina föräldrar alltid lärt mig att vara försiktig med utgifterna, för att göra allt, men till reducerade priser. Jag är noggrann och nöjer mig med att spara till och med 2 cent på saker, det viktiga är att få pengarna att räcka till, betala räkningarna och köpa allt det mina barn behöver”.

Från bomullsrondeller till hushållspapper till förhandlingar om inköp av grönsaker och frukt på marknaden, Clare verkar ha hittat vägen till att spara så mycket som möjligt. En av de sista sakerna, till exempel, som hon reflekterade över och insåg att hon kunde ha gjort annorlunda är användningen av munvatten. "Innan köpte jag 2 flaskor i månaden och spenderade ungefär 7 pund - förklara hon - nu räcker en flaska ungefär tre månader".

Hur gör hon? Hon "återvinner" det hon redan har använt. Du läste rätt. När hon har borstat tänderna sköljer hon dem med munvatten, men istället för att slänga det lägger hon det i en speciell flaska och använder den igen upp till 3 gånger. "Det är inte något alla uppskattar - erkänner hon - Inte ens min man tycker att det är särskilt fräscht och inte heller de vänner jag har pratat med om det, men det är bra för mig och besparingarna är avgörande". Det är därför hon inte har för avsikt att bryta denna nya vana och kommer att fortsätta att lägga lite pengar åt sidan genom att använda dem.

Vad tycker du om hennes metod: skulle du vara villig att prova den?

Advertisement