Han går tillbaka till butiken med sin flickväns brudklänning och byter mot den som hans mamma hade valt

sofia

18 November 2022

Han går tillbaka till butiken med sin flickväns brudklänning och byter mot den som hans mamma hade valt
Advertisement

Bröllopsdagen är en dag som många par föreställer sig som "perfekt" eller åtminstone som de alltid drömt om att den borde vara. Det är aldrig lätt att organisera något som lever upp till dina förväntningar, men grundkravet är att ha makten att välja. Även om det kan verka absurt, låter vissa människor sig påverkas av sina föräldrar, sin svärmor eller vänner när de planerar sitt eget bröllop. Huvudpersonen i denna berättelse tvingades till exempel ha att göra med en minst sagt påträngande svärmor, uppbackad av sin enda son, den unga kvinnans blivande make.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Bruden (som är 28 år) berättade på Reddit att förberedelserna för hennes bröllop hade varit en riktig mardröm, särskilt på grund av hennes svärmor, den klassiska påträngande personen som hon fram till dess hade lyckats upprätthålla en god relation med. Under förberedelserna verkade dock svärmorn aldrig vara överens med sin svärdotters val och fortsatte att lägga sig i varje beslut. Det de var mest oeniga om var valet av bröllopsklänningen: brudgummens mamma hade valt en som perfekt passade hennes "vision". Synd bara att det inte var en vision som delades av bruden!

"Hon insisterade på att följa med och köpa brudklänningen med mig, min mamma och mina vänner", berättar den blivande bruden, "Jag hade väldigt tur som hittade det jag ville ha. Men hon valde en klänning som hon tyckte så mycket om och sa också att hon "alltid föreställt sig sin sons brud klädd så här". Min mamma och vänner tyckte att den här grejen var läskig. Jag tyckte att klänningen också var lite läskig och att det definitivt inte var min typ av klänning. Så jag bad om ursäkt och tackade henne för hennes "vision", men jag sa till henne att jag redan hade bestämt mig för en klänning som var "som jag hade föreställt mig" att bära på mitt bröllop!" avslutade den blivande bruden.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Vi behöver väl knappas säga att svärmorn inte tog svärdotterns avslag om hennes val av klänning helt bra. Men det var inte så mycket svärmorns reaktion som var överraskande, utan den blivande makens, som stöttade sin mamma till 100%. Den unga kvinnan sa att hennes pojkvän inte gillade hur hon hade behandlat hans mamma, och att hon hade uteslutit henne från "processen" med att välja klänning. "Men vilken "process"?" tänkte tjejen som redan hade valt sin klänning. Efter en het diskussion verkade det som att saken var avgjord. Men nästa dag fick den blivande bruden en ordentlig chock då hennes pojkvän hade tagit med sig den bröllopsklänning som hon hade valt tillbaka till butiken och bytt den mot klänningen som hans mamma hade valt.

"Jag ringde honom och han ångrade inte alls det han hade gjort eller varför han hade gjort det. Jag började skrika på honom. Han bad mig att lugna ner mig och att ge den här klänningen "en chans". Jag vägrade lyssna på honom, jag bara skrek på honom utan att ge honom en chans att prata. Han kom hem och vi bråkade. Sedan gick jag därifrån och sov över hos en vän till mig och han fortsatte att ringa och ringa och sedan sms:a mig och säga att jag hade överreagerat och att det är hans bröllop också och att det inte varit schysst av mig att skrika på honom. Han insisterade på att jag skulle ge den här klänningen en chans. Han fortsatte med att prata om hur hans mamma hade denna "vision" och goda avsikter, och bara ville det bästa för mig som hennes framtida svärdotter", skrev kvinnan på Reddit.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Den blivande bruden bad Reddit-användare om råd för att förstå om det var hon som hade överreagerat, men ingen av dem klandrade henne, tvärtom. Vissa användare har föreslagit att hon ställer in bröllopet och tar avstånd från sin pojkvän som verkar vara en "mammas pojke", eftersom dessa beteenden nästan alltid blir värre med tiden. Håller du också med eller hade du gett din svärmor en chans?

Advertisement