Hennes man följer inte med på ultraljudet för att han ska gå ut med sina kompisar: "Jag kommer inte att tala om för honom om det är en pojke eller en flicka

av sofia

27 Mars 2023

Hennes man följer inte med på ultraljudet för att han ska gå ut med sina kompisar: "Jag kommer inte att tala om för honom om det är en pojke eller en flicka
Advertisement

Att vänta barn är ett spännande ögonblick för båda föräldrarna, även om det vanligtvis - av uppenbara fysiska skäl - är den framtida mamman som på ett mer konkret sätt upplever ett nytt liv som växer inom henne. Många framtida pappor börjar dock omedelbart jobba hårt för att ta hand om sin bättre hälft, skyndar sig att köpa all sorts mat som den blivande mamman vill ha, följer med på det första ultraljud och kanske blir rörda när de hör det allra första lilla hjärtslaget.

Men vad händer om man har en partner som inte är särskilt samarbetsvillig? Detta är dilemmat som har plågat en ung amerikansk kvinna, som sökte råd på nätet för att förstå hur hon skulle hantera sin situation.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min man och jag väntar vårt första barn och vi är väldigt glada över det. Saken är den att han nästan aldrig går på läkarbesök med mig och hans ursäkter är inte ens giltiga. Han är villig att missa läkarbesöken för att gå och spela fotboll, ta en drink eller spela ett brädspel med sina vänner”, förklarade den blivande mamman. Makens svar är väldigt enkelt: "Det är inte jag som bär barnet, varför måste jag gå till doktorn med dig?".

En dag hade kvinnan en tid för att ta reda på bebisens kön, men hennes man dök inte upp eftersom han föredrog att gå ut med sina vänner och äta på en snabbmatsrestaurang: "Jag var ganska arg, men jag gjorde ingen stor grej av det hela". Hennes man skickade ett meddelande till henne för att fråga om de väntade en pojke eller en flicka, men hon svarade inte och vägrade ta hans telefonsamtal. "Han kom hem rasande och krävde att jag skulle berätta för honom, men jag vägrade. Han dök inte upp på läkarundersökningen så han skulle inte få veta resultaten förrän barnet var fött", fortsatte kvinnan.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mannen var rasande och anklagade sin fru för att vara omogen och informerade sin familj om vad som hände. Svärföräldrarna pressar henne att ge efter och avslöja könet på barnet, men för tillfället har hon bestämt sig för att hålla fast vid denna princip och frågar människor på webben om deras åsikt.

Användarna har tagit hennes parti helt och hållet: "För att vara tydlig, det här är inte ett läkarbesök för att få reda på  könet, det är en kontroll av barnets hälsa också. Så partnern missar inte bara chansen att få veta om det kommer att bli en pojke eller flicka, men att låta den gravida partnern gå ensam på en undersökning där hon eventuellt skulle kunna få information om barnets utveckling, med den tillhörande riskenatt upptäcka eventuella problem i total ensamhet. Din man har varit otroligt egoistisk", skriver en man.

Håller du med eller tycker du att kvinnan överdrev?

Advertisement