60 år senare har hon på sig sin mormors bröllopsklänning som legat i källaren sedan 1961

av sofia

03 December 2022

60 år senare har hon på sig sin mormors bröllopsklänning som legat i källaren sedan 1961
Advertisement

Det finns många traditioner som kretsar kring bröllop. Varje plats, varje land, varje familj har sin egen och för de som väljer att respektera dem är det alltid väldigt rörande. Bland dessa, finner vi bland annat brudens vana att i det speciella ögonblicket bära något "gammalt" som hon fått i gåva från någon som står henne mycket nära. Detta något kan vara vad som helst och om det är mer eller mindre värdefullt, spelar det ingen roll utan det handlar om vad det representerar.

Några av er kommer att minnas det som ni fick i present, på samma sätt som vi är säkra på att bruden vi vill berätta om nu aldrig kommer att glömma det hon fick. En ung kvinna som har fått den vackraste tänkbara gåvan av sin kära mormor.

via Daily Mail

Advertisement

Allie Livingwater är en ung 23-åring från Massachusetts, i USA, har blivit känd på webben för att ha delat ett av de vackraste och viktigaste ögonblicken i sitt liv. Den unga kvinnan uppfyllde sin dröm om kärlek och gifte sig med sin 27-åriga pojkvän Timothy. Det som rörde användarna är dock kopplat till klänningen som flickan bar.

Varje blivande brud drömmer om klänningen hon kommer att bära på en av de lyckligaste dagarna i sitt liv, hon hade också gjort det flera gånger, men hon hade aldrig förväntat sig att hennes skulle vara så speciell. Faktum är att Allie hade turen att få bära klänningen som hennes mormor hade burit 60 år tidigare för att gifta sig med hennes morfar.

Advertisement

Som hon själv sa hade hon en helt vanlig dag gått ner i källaren med sin mormor, 88-åriga Anne Cooke, och där lade hon märke till en påse med skräp. När hon frågade vad det var, berättade den gamla kvinnan att den innehöll hennes "gamla" klänning, numera bortglömd och dammig. Plagget hade legat där länge och verkade vara förutbestämt att aldrig mer bäras, men som tur var blev det inte så.

Faktum är att Annes barnbarn plockade fram den och svor att det här skulle vara klänningen som hon skulle bära på sitt bröllop. Några år senare gick hennes löfte i uppfyllelse och det var en rörande stund för dem båda att få uppleva det ögonblicket tillsammans. Vilket framgår av bilderna som bruden har lagt upp på sin Facebook-profil där man ser henne tillsammans med sin älskade mormor.

Allie och Anne, sammanlänkade av ett starkt band, hade alltid haft en mycket djup relation som uppenbarligen blev ännu starkare när den unga kvinnan gjorde detta val. En rörande, känsloladdad och nästan unik händelse som satte sina spår i deras hjärtan och säkerligen även i de närvarande människornas.

Vi hoppas att leendet från den dagen och deras lycka kommer att följa dem under lång tid framöver och att deras band kommer att fortsätta att vara lika starkt som det alltid har varit. Vi kan inte låta bli att tacka denna mormor och detta barnbarn för att de delade med sig av sin historia och gjorde oss alla glada.

 

 

 

Advertisement