En nedstämd änka går och handlar men affären tar inte hennes mans kreditkort så en "ängel" kliver in och betalar i hennes ställe

av sofia

06 December 2022

En nedstämd änka går och handlar men affären tar inte hennes mans kreditkort så en "ängel" kliver in och betalar i hennes ställe
Advertisement

När vi förlorar någon vi håller av kan smärtan vara förlamande och vi kan känna att vi inte längre kan leva som vi brukade göra. Det blir en påtvingad förändring som man tyvärr måste vänja sig vid för att kunna gå vidare, men det är verkligen inte lätt alls. Det var därför inte lätt för Marilyn Oettinger att vänja sig vid sin mans frånvaro och under en lång tid stannade kvinnan hemma i sorg, tröstad av sina barn och barnbarn. Men en dag bestämde hon sig för att försöka gå vidare och börja med de små sakerna, som att handla mat. En väldigt normal sak som hon till och med en gång ofta gjorde ensam, men som denna gång inte riktigt gick så smidigt som hon hade hoppats. Som tur var hände något "magiskt".

Advertisement
Flickr / Not the actual photo / Pedro Ribeiro Simões

Flickr / Not the actual photo / Pedro Ribeiro Simões

Marilyn Oettinger, en äldre kvinna i Boston, var förkrossad efter att ha förlorat sin man och stannade under flera veckor hemma utan ett uns av energi för att våga sig ut ur huset. En dag bestämde hon sig för att försöka handla mat, en aktivitet som hon oftast gjorde ensam även när hennes man fortfarande levde. Marilyn hoppades därför att upplevelsen skulle kännas normal trots den svåra perioden. Så var delvis fallet, men situationen förändrades när det var dags att betala i kassan. Kvinnan sträckte fram kortet för att betala, totalt 109 USD, och blev chockad när kassörskan motvilligt var tvungen att tala om för henne att kortet hade avvisats. Marilyn hade inte märkt att kortet stod i hennes bortgångne mans namn och därför inte längre var giltigt. Kvinnan visste inte vad hon skulle göra: hon kunde inte betala för maten!

En "ängel" i kön bakom henne klev in för att hjälpa till. Den okända välgöraren betalade kvinnans matinköp och ville förbli anonym.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Marilyn visste inte hur hon skulle tacka honom och, naturligtvis, bad hon honom om en adress för att kunna betala tillbaka honom för hans vänlighet, men mannen vägrade. Mannen sa åt henne att inte oroa sig, att han i gengäld inte skulle ville ha något från henne förutom en bön för honom.

Marilyn och hennes barnbarn försökte spåra upp mannen och spred till och med historien på nätet, men vid ett tillfälle insåg de att han förmodligen inte ville bli hittad. De meddelade honom dock i ett inlägg att de hade bett många böner för honom och att de var djupt tacksamma för hans gest.

För ett ögonblick lindrades Marilyns smärta av en gest av spontan vänlighet.

 

Advertisement