En miljonär ser en kille studera på gatan under en gatulampa och bestämmer sig för att förändra hans liv

av sofia

04 Juni 2023

En miljonär ser en kille studera på gatan under en gatulampa och bestämmer sig för att förändra hans liv
Advertisement

De flesta människor befinner sig under uppväxten bakom en skolbänk, där vi upplever våra första kärlekar och de första viktiga valen som markerar vår existens. Att sedan komma hem och hitta en enad familj som kan ta hand om oss på bästa sätt, både ekonomiskt och känslomässigt sett, är praktiskt taget något som de flesta av oss tar för givet.

Men det är inte alla som kan säga att de har sån tur och det vi varje dag tar för givet och tycker är naturligt är inte det för alla. Ett exempel på detta är barnet som är huvudperson i denna berättelse som inte hade något val och befann sig i en extremt svår situation...

via Mirror

Advertisement
 Fanpage/Youtube/Screenshot

Fanpage/Youtube/Screenshot

Låt oss berätta om Víctor Martín Angulo Córdoba, 12 år. Trots att han bara var ett barn var han omedelbart tvungen att förlika sig med den grymma verkligheten i de länder som är mest i kris och där fattigdomen inte skonar någon.

Han föddes i en mycket fattig peruansk familj där ingen av familjemedlemmarna hde någon elektricitet i huset. Men detta avskräckte aldrig pojken från att studera och han brukade gå ut varje kväll och sitta under ljuset från en lyktstolpe, mitt på en gata, för att kunna utföra sitt skolarbete.

Någon som uppenbarligen blev väldigt imponerad av den lilla studentens hängivenhet, tog ett foto som förevigade honom precis när han satt och studerade i halvmörkret. Men ingen kunde ha föreställt sig att det var tack vare den bilden som Víctors liv skulle förändras för alltid.

Advertisement
 Fanpage/Youtube/Screenshot

Fanpage/Youtube/Screenshot

Faktum är att bilden snabbt spreds på webben och nådde en välkänd filantrop: Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, ursprungligen från Bahrain i Mellanöstern. Mannen blev starkt slagen av den bilden och blev djupt rörd.

Han mindes sin barndom, hur han också levde i fattigdom och lidande. Så han bestämde sig för att ingripa, för att göra något mycket generöst.

Han tog personligen ett flyg och reste i 16 timmar med det enda syftet att spåra upp den där pojken. Och han lyckades.

Han bestämde sig för att göra allt det som stod i hans makt för att hjälpa honom. Han byggde om det förfallna hemmet för Víctors familj som gick från att vara en ödmjuk boning till att bli ett stort tvåvåningshus. Men detta var inte allt...

Faktum är att han bestämde sig för att öppna ett litet företag åt pojkens mamma, vilket effektivt finansierade materialåtervinningsföretaget som kvinnan arbetade med. Men det tar inte slut här heller.

Han har lovat att till och med bygga om tolvåringens skola för att garantera denna beslutsamma lilla elev en ljusare framtid.

En berättelse om kärlek till sin nästa och revanch. Men kom ihåg: för att göra skillnad behöver du inte nödvändigtvis vara miljonär, det skulle även räcka med att ge ett litet bidrag till de mindre lyckligt lottade.

Advertisement