En gymnasieelev donerar mer än 3 ton mat direkt från sin odling (+VIDEO)

av sofia

11 November 2023

En gymnasieelev donerar mer än 3 ton mat direkt från sin odling (+VIDEO)
Advertisement

Att utföra en vänlig gest eller en altruistisk handling, mot någon är alltid positivt. Man bör aldrig glömma att man även med små generösa handlingar kan göra stor skillnad.

Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken efter att ha börjat ägna sitt liv åt att hjälpa andra sedan hon var mycket ung. Som tonåring bidrog hon med stora donationer för att hjälpa de mest behövande och hennes planer för framtiden är alldeles häpnadsväckande! Låt oss ta en titt på hennes spännande historia tillsammans.

Advertisement

Lauren Schroeders initiativ

Lauren Schroeders initiativ

@wcax/Twitter

Hennes namn är Lauren Schroeder och hon kommer ursprungligen från Wheatland i Wyoming. Hon är en tjej som går på Calamus-Wheatland High School vars namn redan har blivit känt bland sina medborgare för att ha donerat grönsaker för ett värde av nästan 150 000 kronor till sitt samhälle.

Allt började när hennes skola höll en matinsamling och den unga kvinnan märkte hur många människor som var i behov av jordbruksvaror. Så hon sa till sin familj att hon hade en önskan om att göra något konkret i detta avseende och de stöttade henne totalt och hennes föräldrar gav henne en bit mark som hon kunde odla på.

Hennes hårda arbete gick inte obemärkt förbi och Future Farmers of America subventionerade hennes initiativ så Lauren lyckades fördubbla den mark hon ägde på mycket kort tid. Och detta är inte allt.

Advertisement

Hennes mål för framtiden

Den här tjejen odlar många olika grödor på sin mark såsom zucchini, tomater, pumpor, gröna bönor, potatis, broccoli och mycket mer.

"Jag ville verkligen kunna hjälpa människor och ge dem stöd på ett sätt som kan påverka deras liv", förklarar hon. "Det är trevligt när man får hjälp, speciellt med något man bryr sig om, men det är ännu trevligare ur min synvinkel att kunna ge det till andra. Det får mig att må bra, det gör mig glad." tillade hon.

Lauren ägnade mer än 1 000 timmar åt att odla sin mark tillsammans med sina syskon och föräldrar, särskilt under sommarperioderna när hon var och är mer ledig från sina skolåtaganden. Hennes mål är att donera jordbruksprodukter till ett värde av totalt 222 000 kronor när hon tar examen om två år.

Tjejens mamma förklarade att hon inte kunde vara mer stolt över sin dotter: "Jag är stolt över henne och över all möda hon lagt ner på det hon tror på. Hon arbetade hårt för att lära sig allt som man behöver veta om olika tekniker när det gäller odling, trädgårdsskötsel och hur du bäst tar hand om alla dina grönsaker. Allt detta arbete för att göra gott för andra, jag är så stolt över henne!".

Den här tjejens goda gärningar har gett henne flera utmärkelser och hennes verksamhet kommer att expandera ytterligare. Låt oss hoppas att fler personer följer hennes exempel genom att efterlikna dessa altruistiska handlingar som gjorde henne känd.

Advertisement