Han promenerar mer än 8 km om dagen för att komma till jobbet, men sedan träffar han en kvinna som förändrar hans liv

av sofia

17 Mars 2024

Han promenerar mer än 8 km om dagen för att komma till jobbet, men sedan träffar han en kvinna som förändrar hans liv
Advertisement

Arbete är ett kollektivt behov, ett behov som de flesta individer har gemensamt. Att utföra en aktivitet eller tjänst i utbyte mot pengar är grundläggande för ens försörjning. Detta är en positiv sak med tanke på hur mycket tillfredsställelse det kan ge en person att känna sig som en del av ett samhälle och kanske jobba hårt för något man älskar och tror på.

Men att ha ett jobb är inte givet och det är heller inte säkert att det är lätt att nå den plats där man arbetar. Huvudpersonen i denna berättelse har i flera år varit tvungen att gå 8 km för att komma till sin arbetsplats...

Bill Moczulewskis rörande historia

Bill Moczulewskis rörande historia

Mr Bill‘s village/Facebook

Han heter Bill Moczulewski och är en hårt arbetande man fram men framför allt en man med moralisk integritet och en outtröttlig vandrare. Trots att han inte längre är särskilt ung har han alltid gjort allt för att vara en extraordinär medarbetare.

I Cabot, Arkansas, där han arbetar på Walmart (en stor amerikansk butikskedja) prioriterar Bill alltid att komma till jobbet i tid och backar aldrig ens i det svåraste vädret. Även när det bara några grader ute, hällregn och kraftiga vindbyar tar mannen väldigt långa promenader till och från jobbet

Men det faktum att han kom och gick till fots var något som inte gick obemärkt förbi i en kvinna vid namn Christy Conrads ögon. En dag när hon körde sin bil föll det sig naturligt för henne att erbjuda mannen skjuts och det var då hon fick veta många rörande detaljer angående hans liv.

Advertisement

Idén som förändrade Bills liv

Idén som förändrade Bills liv

Mr Bill‘s village/Facebook

Bill brukade tidigare åka till jobbet med cykel och hade gjort det under en tid, men sedan råkade han ut för en trafikolycka. Mannen har för närvarande inte en särskilt god syn och får enligt lag inte köra något fordon vilket är anledningen till att han fortsätter att gå flera mil - han har helt enkelt inget annat sätt att nå butiken på. Så Christy fortsatte att erbjuda mannen skjuts, men hon ville göra mer. Hon var medveten om att hon inte alltid kunde finnas där för honom så hon tog ett mycket vackert initiativ.

Hon öppnade en sida på Facebook helt tillägnad människors transport som fick namnet "Mr. Bill's Village", där hon bad om samhällets hjälp med att erbjuda Bill skjuts. Många har anmält sig frivilliga och nu får mannen ständigt skjuts både till jobbet och för att komma hem!

"Nu verkar det nästan som att folk vill tävla om att erbjuda honom en åktur, det är underbart", avslöjade en av de många medlemmarna i gruppen som för närvarande har fler än 4 200 följare. Bills berättelse spreds snabbt runt om i världen och Christy blev alldeles rörd av det som hände: "Jag hoppas att den här historien ska få människor att förstå att varje person bör behandlas som vi själva skulle vilja bli behandlade."

Slutligen kommenterade Bill även själv sin otroliga historia: "Det finns många bra människor i världen, jag vill tacka alla de som finns där för mig." Kort sagt, även en liten åtgärd kan leda till stora förändringar och ha en betydande inverkan på andra människors liv, så varför inte försöka hjälpa till när man kan?

Advertisement