En kund ger för mycket pengar till ett bud, men hade turen att träffa en ärlig person som gav tillbaka honom pengarna

av sofia

29 Augusti 2023

En kund ger för mycket pengar till ett bud, men hade turen att träffa en ärlig person som gav tillbaka honom pengarna
Advertisement

Misstag sker tyvärr i livet, kanske lyckligtvis om man tänker efter, för beror inte mycket av det vi lär oss på de negativa erfarenheter vi samlar på oss under årens gång? Självklart finns det olika sorters misstag...

I historien vi ska berätta om nu lockade en mans misstag fram det bästa ur en annan person. Men låt oss försöka förtydliga saker och ting lite: ett bud var ute och arbetade en dag som alla andra när något inte riktigt gick rätt till vid leveransen till en av hans kunder...

via Excelsior

Advertisement

📲Circula en las redes sociales Nuestro completó reconocimiento y felicitación al compañero Jose Luis Ortiz, por esta...

Pubblicato da Pescados y Mariscos BETOS su Lunedì 12 settembre 2022

José Luis är en budbärare som jobbar på en restaurang vid namn Betos som säljer fisk och skaldjur. Mannen gör hemleveranser till många av restaurangens lojala kunder.

Hans jobb består därför av att åka fram och tillbaka från butiken till kundernas hem, men en dag under sitt skift gjorde José något som inte gick obemärkt förbi.

Det hela hände en helt vanlig eftermiddag medan budbäraren var inställd på att leverera lunch till en kund. Något hände som fick kunden att säga, "Det finns få människor på denna planet som du!"

Advertisement

Det som hade hänt är lika enkelt som det är rörande: kunden hade fått sin leverans av mat, men hade gjort ett misstag när han gav pengarna till José och slutade med att betala mycket mer för den måltiden mycket än han borde ha gjort.

Så budet hade lämnat huset redo att åka tillbaka till butiken, men hade då insett misstaget som hade inträffat. Så han hade vänt sig om och omedelbart återvänt till den personens hus för att ge tillbaka pengarna. Kunden, Alex, blev mycket förvånad över den gesten och ville inte bara tacka José från djupet av sitt hjärta, han gjorde mycket mer.

Han rapporterade detta till budets chefer: han ringde restaurangen och berättade vad som hade hänt och berömde både mannen och restaurangen för att ha anställda som verkligen går steget längre i sitt jobb. José utnämndes till månadens anställd och företagets ägare bestämde sig för att ge honom en sprillans ny tv! Ibland lönar det sig verkligen att vara generös!

Advertisement